• Medicul-șef al spitalului siberian este noul ministru al Sănătății al regiunii.
  • Alexander Murakhovsky a negat în repetate rânduri că Navalnîi nu a fost otrăvit.
  • Fostul ministru al Sănătății, Irina Soldatova, a fost demis la sfârșitul lunii octombrie după ce două ambulanțe au dus pacienții cu coronavirus la clădirea ministerului.

Medicul-șef al spitalului siberian, care l-a „tratat” pe Aleksei Navalnîi și care a negat în repetate rânduri că politicianul ar fi fost otrăvit, a fost promovat. Alexander Murakhovsky este acum noul ministru al Sănătății al regiunii, scrie The Moscow Time.

Fostul ministru al Sănătății, Irina Soldatova, a fost demis la sfârșitul lunii octombrie după ce două ambulanțe au dus pacienții cu coronavirus la clădirea ministerului pentru a demonstra lipsa paturilor în spitalele din regiune, a raportat site-ul de știri Meduza.

Murakhovsky a fost medicul șef la Spitalul de Urgență Omsk și a ajuns în lumina reflectoarelor când Navalnîi s-a îmbolnăvit pe un zbor din Siberia către Moscova pe 20 august, forțând avionul cu care călătorea să aterizeze de urgență în Omsk.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

La fiecare conferință de presă din fața spitalului, el a negat în repetate rânduri că s-ar fi găsit urme de otravă în organismul Navalnîi, sugerând că acesta ar fi putut suferi o scădere accentuată a nivelului de zahăr din sânge în timpul zborului. De asemenea, Murakhovsky a refuzat inițial ca Navalnîi să fie transportat în Germania, spunând că starea lui este instabilă.

În cele din urmă, Navalnîi a fost transferat la spitalul Charité din Berlin. Acolo, medicii germani au confirmat că politicianul a fost otrăvit cu Novichok.