• Franța intenționează să trimită câteva sute de soldați în România ca parte a unei posibile desfășurări de forțe pe flancul estic al NATO.
  • Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat că România este o „zonă de înaltă tensiune” care trebuie „apărată”.
  • Rusia a desfășurat peste 100.000 de soldați și blindate grele de-a lungul granițelor Ucrainei, iar Occidentul se teme că Kremlinul va organiza o invazie.

Franţa este pregătită să trimită sute de soldați în România şi să-şi asume responsabilitatea de a constitui o forţă internaţională pentru apărarea acestei ţări membre a NATO care se învecinează cu Ucraina, dacă Alianţa Nord-Atlantică va decide aceasta, a declarat, sâmbătă, ministrul francez al apărării, Florence Parly, într-un interviu pentru postul de radio France Inter, potrivit EFE.

Ministrul francez al Apărării, Parly a declarat, pentru postul de radio că a vizitat România, joi, pentru a discuta această problemă și a mai adăugat că România reprezintă o „zonă de înaltă tensiune”, care trebuie „apărată”.

„Vom avea o întâlnire foarte curând cu membrii NATO”, a declarat ea, adăugând că Parisul intenționează să trimită „câteva sute de soldați” în România ca parte a unei „alianțe defensive”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Președintele francez, Emmanuel Macron, a exprimat recent „disponibilitatea Franței de a merge mai departe și, în cadrul NATO, de a se angaja în noi misiuni, în special, în România”, potrivit South China Morning Post.

Kremlinul a desfășurat peste 100.000 de soldați și blindate grele de-a lungul granițelor Ucrainei, iar Occidentul se teme că Kremlinul va organiza o invazie.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat, sâmbătă, că va efectua o vizită în Ucraina în perioada șapte-opt februarie, împreună cu omologul german, Annalena Baerbock.

„L-am asigurat pe Dmytro Kuleba [ministrul ucrainean de externe] de sprijinul nostru deplin și de solidaritatea noastră cu Ucraina”, a declarat el, notează South China Morning Post.

Moscova a cerut o gamă largă de garanții de securitate, inclusiv ca Ucraina să nu adere, niciodată, la NATO. Aceste cereri au făcut obiectul unor negocieri intense, iar Occidentul a avertizat asupra consecințelor profunde în cazul în care diplomația eșuează și Rusia atacă.