- Răpit în urmă cu opt ani, în Burkina Faso, Iulian Gherguţ a ajuns astăzi în România.
- Românul, originar din judeţul Neamţ, a fost luat ostatic la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren cu care patrula.
- Președintele Klaus Iohannis a felicitat instituțiile române implicate „pentru eforturile permanente”.
Răpit în urmă cu opt ani, în Burkina Faso, Iulian Gherguţ a ajuns astăzi în România, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.
Românul, originar din judeţul Neamţ, a fost luat ostatic la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren cu care patrula. El era angajatul unui om de afaceri, scrie Mediafax.
„În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituţională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe şi instituţiile competente, în rezolvarea situaţiei cetăţeanului român Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat şi se află, la acest moment, în siguranţă, pe teritoriul României”, informează MAE.
Președintele Klaus Iohannis a felicitat instituțiile române implicate „pentru eforturile permanente” și a mulțumit „partenerilor externi care ne-au sprijinit în acest demers dificil.”
Salut eliberarea cetățeanului român răpit în Burkina Faso! Felicitări tuturor instituțiilor române implicate pentru eforturile permanente și mulțumiri partenerilor externi care ne-au sprijinit în acest demers dificil.— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) August 9, 2023
Ministerul Afacerilor Externe spune că eliberarea lui Iulian Gherguţ este rezultatul muncii depuse de către toate instituţiile din cadrul Celulei de criză interinstituţională. MAE a mulțumit partenerilor externi, „în mod special autorităţilor marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluţionării acestui caz extrem de complicat”.
Citește și
- FOTO-VIDEO. Portugalia luptă cu incendiile în mijlocul celui de-al treilea val de căldură al acestui an. Luni, temperatura a ajuns la 46,4 C
- Gheboasă acuză Jandarmeria de discriminare rasială. Csaba Asztalos, președintele CNCD: Trebuie să avem aceeași măsură pentru toată lumea care depășește sau nu limita libertății de exprimare
- După 50 de ani de istorie hip-hop, cartierul Bronx încă mai suferă: „A rămas una dintre cele mai sărace părți ale țării”