• Ne confruntăm cu vremuri economice dificile. Nu neg acest lucru, a spus Truss.
  • Lira sterlină a scăzut, iar randamentele obligațiunilor guvernamentale britanice au crescut vertiginos.
  • Truss a declarat că guvernul trebuie să ia măsuri urgente și decisive.

Premierul britanic Liz Truss și-a apărat planul economic care a agitat piețele financiare, afirmând joi că este dispusă să ia măsuri controversate pentru a relansa creșterea economică și că nu va face cale întoarsă în ciuda turbulențelor.

Acesta este planul corect pe care l-am stabilit, a declarat ea într-o serie de interviuri acordate posturilor locale de radio BBC.

Întrebată dacă va anula mini-bugetul care a șocat piețele prin amploarea reducerilor de taxe și a împrumuturilor guvernamentale, Truss a spus: Nu accept premisa întrebării.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Ne confruntăm cu vremuri economice dificile. Nu neg acest lucru. Aceasta este o problemă globală. Dar ceea ce este absolut corect este că guvernul britanic a intervenit și a acționat în acest moment dificil.

Ministrul de finanțe Kwasi Kwarteng a provocat turbulențe pe piețele financiare săptămâna trecută, când a prezentat un plan de reducere a taxelor fără a detalia impactul asupra finanțelor publice sau modul în care guvernul va reforma economia pentru a stimula creșterea.

Lira sterlină a scăzut, iar randamentele obligațiunilor guvernamentale britanice au crescut vertiginos, ceea ce a forțat Banca Angliei să reia miercuri programul său de achiziționare de obligațiuni printr-o măsură de urgență pentru a susține fondurile de pensii.

Truss a declarat că guvernul trebuie să ia măsuri urgente și decisive pentru a proteja gospodăriile și întreprinderile de creșterea facturilor la energie.

Bineînțeles, asta înseamnă să luăm decizii controversate și dificile. Dar sunt pregătită să fac acest lucru în calitate de prim-ministru pentru că ceea ce este important pentru mine este să punem economia noastră în mișcare.