• Acesta spune că se va implica „cu toate forţele” pentru suspendarea preşedintelui: „Având o parte de răspundere pentru realegerea lui Iohannis ca preşedinte în 2019 mă voi implica cu toată forţa”.
  • Întrebat cum poate fi oprit preşedintele, Ludovic Orban a răspuns „Cred că nu-şi termină mandatul, sincer”.
  • Acesta mai spune că decizia de a nu reface coaliţia cu USR „este în mod evident decizia preşedintelui Iohannis”.

Ludovic Orban a anunţat duminică seara că va părăsi PNL şi va înfiinţa un alt partid „dacă nu se îndeplinesc condiţiile pe care le-am pus”. El a spus că preşedintele Klaus Iohannis „a luat-o razna complet” şi spune despre acesta că nu crede că îşi termină mandatul.

„Avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României. Se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva interesului României, în mod evident”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la Realitatea TV.

Acesta spune că se va implica „cu toate forţele” pentru suspendarea preşedintelui: „Având o parte de răspundere pentru realegerea lui Iohannis ca preşedinte în 2019 mă voi implica cu toată forţa”.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

„În mod evident l-am susţinut pe preşedintele Iohannis şi am colaborat cu preşedintele Iohannis. Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât eu am fost în parteneriat”, a mai spus Orban.

Întrebat cum poate fi oprit preşedintele, Ludovic Orban a răspuns „Cred că nu-şi termină mandatul, sincer”.

Acesta mai spune că decizia de a nu reface coaliţia cu USR „este în mod evident decizia preşedintelui Iohannis”.

De asemenea, întrebat dacă va plecat din partid şi va face o altă formaţiune politică, Orban a spus: „Dacă nu se îndeplinesc condiţiile pe care le-am pus, mai mult ca sigur că da”.

„În funcţie de evoluţia evenimentelor voi lua deciziile care se impun într-un timp rezonabil. Timp rezonabil înseamnă două-trei săptămâni maxim”, a mai spus Ludovic Orban.