• Papa Francisc se va vaccina împotriva Covid-19
  • Suveranul pontif încurajează pe toată lumea să se vaccineze
  • Papa Francisc: „Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul”

Papa Francisc a declarat că se va vaccina împotriva Covid-19 și îi încurajează pe toți să facă același lucru, pentru a proteja atât viețile proprii, cât și pe ale celorlalți, informează Reuters.

Suveranul pontif spune că perspectiva sa despre vaccinare a fost creată în copilărie, când poliomelita a făcut multe victime. „Mulți copii au rămas paralizați din cauza bolii și toată lumea era disperată să primească vaccinul”, a spus Papa.

„Nu știu de ce unii spun că nu își vor face vaccinul pentru că e periculos. Dacă doctorii ne oferă ceva care funcționează, fără riscuri speciale, de ce să nu facem vaccinul? Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar te joci şi cu viaţa altora.”, a explicat Papa Francisc.

Vaticanul va începe vaccinarea săptămâna viitoare. După ce va primi și a doua doză, Papa Francisc va rămâne precaut și nu își va relua activitățile normale cu credincioșii. Totuși, în luna martie, suveranul pontif plănuiește o vizită în Irak, prima vizită internațională de la debutul pandemiei.