• În ianuarie, un Airbus A320 a fost înlocuit cu un A321 înaintea unui zbor de la Aeroportul Londra Luton
  • Planul de așezare a pasagerilor nu a fost ajustat la ambarcațiunea mai mare
  • Conform anchetatorilor aerieni, o eroare de comunicare a cauzat probleme la decolare pentru pilot

În ianuarie, un Airbus A320 a fost înlocuit cu un A321 înaintea unui zbor de la Aeroportul Londra Luton, însă această schimbare nu a fost anunțață, astfel încât planul de așezare a pasagerilor nu a fost ajustat la ambarcațiunea mai mare, relatează BBC

Direcția pentru Investigații privind Accidentele Aeriene (AAIB) a declarat că a aterizat în siguranță, iar operatorul a luat măsuri în timp util.

A320 urma să fie utilizat pentru zborul de la Luton la Praga, în Republica Cehă, pe 16 ianuarie, însă din „motive operaționale” a fost schimbat cu un A321.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Centrul Operațional de Control (OCC) din Budapesta a trimis un avertisment automat către Departamentul de Manipulare Operațională (OHD) din Luton, dar din cauza unei ,,defecțiuni tehnice”, mesajul nu s-a trimis.

Detaliile au fost modificate în software, dar PSD nu a fost informat și, prin urmare, pasagerii erau încă așezați în vechea configurație.

Când aeronava nu a răspuns de două ori la comenzile normale de decolare ale pilotului, a fost nevoie de o împingere suplimentară, însă a aterizat la Praga fără alte incidente.