Danezii nu stau la discuții. Au fost prima țară care a renunțat la AstraZeneca, iar acum fac la fel și cu Johnson & Johnson.

Motivul e același: ar putea exista o legătură între aceste seruri și apariția, extrem de rară, a cheagurilor de sânge. România nu s-a confruntat cu niciun astfel de caz, anunță Valeriu Gheorghiță.

Decizia din Danemarca vine ca urmare a situației epidemiologice și anume una foarte bună și disponibilitatea unui număr suficient de mare de doze de la celelalte tipuri de vaccin. Nu avem raportări de cazuri documentate medical de tromboză de sinus venos cerebral cu niciun tip de vaccin pe care îl folosim“, spune Valeriu Gheorghiță.

Între timp, Franța revine la sentimente mai bune față de AstraZeneca. Vaccinul ar putea fi administrat și celor sub 55 de ani, dar pe propria răspundere.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Iar americanii sunt gata să vaccineze cu Pfizer și copiii care au între 12 și 15 ani. Decizia FDA ar urma să vină săptămâna viitoare, anunță New York Times. Serul s-a dovedit extrem de eficient într-un studiu la care au participat peste 2.000 de adolescenți. Și încă o veste bună din America: niciun deces provocat de COVID, două zile la rând, în regiunea Los Angeles, în care trăiesc aproape 10 milioane de oameni.

Și tot americanii anunță că vaccinurile viitorului vor fi sub formă de pastilă sau spray. Sunt mai ușor de transportat și depozitat, dar și mai eficiente decât serurile folosite până acum.