• Marcel Ciolacu nu va folosi robotul Ion, prezentat de Nicolae Ciucă drept consilierul său personal.
  • Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan, i-a recomandat premierului Marcel Ciolacu să nu mai apeleze la serviciile robotului.
  • Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, spune că nu a văzut să folosească cineva robotul.

Robotul Ion nu face carieră în administrația publică. Premierul Marcel Ciolacu nu va folosi consilierul digital al lui Nicolae Ciucă, la recomandarea ministrului Cercetării și Dezvoltării, Bogdan Ivan.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a fost întrebat, joi, de jurnaliști, ce se va întâmpla cu robotul Ion.

„Sunt de o săptămână în clădirea Guvernului și încă nu m-am întâlnit cu robotul Ion și nici nu l-am văzut a fi utilizat. Am o curiozitate personală să îl cunosc înainte de a fi pensionat poate înainte de termen”, a răspuns Constantin.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Fostul premier Nicolae Ciucă a prezentat, la 1 martie, o premieră la nivel naţional şi internaţional, respectiv primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Acesta a fost botezat Ion, numele venind de la transpunerea în oglindă a sintagmei „noi”. Ciucă spunea atunci că rolul lui Ion este de a ajuta reprezentanții Guvernului să îi poată ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul României în timp real cu propunerile, cu problemele şi cu dorinţele românilor.

Citește și

Ciolacu cere noi demisii, după controale la centrele pentru vârstnici din ţară

John Malkovich joacă pe scena teatrului din Timișoara

Vești bune pentru Simona Halep. Organizatorii US Open au inclus-o pe lista de înscrieri