• Oleksandr Usyk îl învinge pe Daniel Dubois în campionatul mondial de box.
  • Ucraina atacă Bryansk cu drone, transmite guvernatorul rus al regiunii.
  • Elveția respinge transferul a 100 de tancuri Leopard 1, iar acestea rămân depozitate în aer liber, în Italia.

UPDATE 22:00

Armata rusă a desfășurat în prezent aproximativ 100.000 de soldați pe linia de front dintre Kupiansk și Lyman, potrivit unui oficial al armatei ucrainene.

UPDATE 18:00

Forțele ucrainene fac mai multe progrese în regiunea Zaporizhzhia din sudul țării, în timp ce trupele rusești au intensificat atacurile în zonele din jurul orașului Kupiansk, aflat în conflict pe linia frontului din est, a declarat duminică armata ucraineană.

UPDATE 14:00

În urma examinări genetice, comitetul de anchetă rus confirmă că cele 10 persoane desemnate de comisia de aviație a Rusiei de la bordul avionului prăbușit sunt moarte. Printre acestea se numără și liderul mercenarilor Evgheni Prigojin. Rezultatele au fost confirmate în urma analizelor ADN, scrie Associated Press.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

UPDATE 11:00

Ultimele atacuri rusești din Ucraina au ucis cel puțin două persoane și au rănit alte 10, au declarat autoritățile ucrainene.

UPDATE 09:00

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a declarat că Rusia își trimite o parte din trupe în regiunea Zaporizhzhia , o zonă care a înregistrat recent succese considerabile ale contraofensiva Ucrainei.

Grupul cu sediul în SUA a observat că cel puțin o parte din Divizia de elită „76th Guards Air Assault” a fost transferată în Robotyne din zona Kreminna (vestul Zaporizhziei).

UPDATE 07:00

Șeful administrației militare regionale din Kiev, Ruslan Kravchenko, a confirmat că două persoane au fost rănite și că 10 clădiri au fost distruse de rachete într-o zonă nespecificată.

„Datorită muncii profesioniste a forțelor de apărare aeriană, nu au existat lovituri asupra infrastructurii zonelor importante”, a declarat el

UPDATE 5:57 – Aproape 100 de tancuri Leopard 1 sunt depozitate în aer liber pentru că Elveția respinge transferul acestora către Ucraina

Aproape 100 de tancuri Leopard 1 de fabricație elvețiană sunt depozitate în aer liber în Italia, după refuzul Elveției de a permite transferul lor în Ucraina, a informat organizația publică elvețiană de radiodifuziune RSI pe 26 august.


UPDATE 2:15  – Oleksandr Usyk îl învinge pe Daniel Dubois  

Boxerul ucrainean Oleksandr Usyk şi-a apărat titlul de campion mondial unificat de box la categoria grea învingându-l pe boxerul britanic Daniel Dubois într-un meci foarte aşteptat pe 26 august la Wroclaw, Polonia.

UPDATE 1:13 –  Kyiv Independent: Ucraina atacă Bryansk cu drone 

Guvernatorul regiunii Brânsk din Rusia, Alexander Bogomaz, a scris pe Telegram că apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă în regiunea Bryansk în seara zilei de 26 august.