• Înaltul Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a confirmat ,,uciderea ilegală” a 50 de civili în Bucha.
  • Michelle Bachelet a declarat că ,,aproape fiecare locuitor din Bucha”, din apropierea Kievului, a vorbit cu ofiţerii ONU despre moartea unei rude.
  • Şeful ONU a declarat că acuzaţiile de violenţă sexuală împotriva femeilor, a bărbaţilor, a fetelor şi a băieţilor de către membrii ai forţelor armate ruse din Ucraina au ieşit ,,tot mai des la suprafaţă.

Înaltul Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a confirmat ,,uciderea ilegală” a 50 de civili în Bucha, în cadrul unor investigaţii ce privesc crimele de război din Ucraina.

Michelle Bachelet a declarat că ,,aproape fiecare locuitor din Bucha”, din apropierea Kievului, a vorbit cu ofiţerii ONU despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin în ultima lună.

Ea a precizat că ONU a primit, de asemenea, peste trei sute de acuzaţii de ucidere a civililor în Kiev, în Cernihiv, în Harkov şi în Sumy, toate aflate sub controlul forţelor armate ruse.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Aproape fiecare locuitor din Bucha cu care au vorbit colegii noştri ne-a povestit despre moartea unei rude

Bachelet a mai declarat că, în timpul unei misiuni la Bucha, ofiţerii ONU au documentat uciderea ilegală, inclusiv prin execuţie sumară, a aproximativ cincizeci de civili.

,,Aproape fiecare locuitor din Bucha cu care au vorbit colegii noştri ne-a povestit despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin. Ştim că trebuie făcut mult mai mult pentru a descoperi ce s-a întâmplat acolo şi ştim că Bucha nu este un incident izolat„.

Şeful ONU a declarat că acuzaţiile de violenţă sexuală împotriva femeilor, a bărbaţilor, a fetelor şi a băieţilor de către membrii ai forţelor armate ruse din Ucraina au ieşit ,,tot mai des la suprafaţă„, iar detenţia civililor a devenit, de asemenea, ,,o practică larg răspândită„.

,,Activitatea noastră de până acum a detaliat o poveste de groază a încălcărilor comise împotriva civililor„, a adăugat Bachelet.