• Zelenski susține că este prea devreme pentru a spune că se schimbă ceva în război.
  • El spune că rezultatul războiului depinde de aprovizionarea cu arme.
  • Contraatacul din nord-est ar trebui să stimuleze sprijinul, spune el.

Președintele VolodimirZelenski a acuzat vineri Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei și a declarat că este prea devreme pentru a spune că valul războiului s-a schimbat, în ciuda câștigurilor teritoriale rapide realizate de forțele sale în această lună.

Liderul ucrainean a mai declarat pentru Reuters într-un interviu că rezultatul războiului cu Rusia, aflat acum în a șaptea lună, depinde de livrarea rapidă de arme străine către țara sa. el a comparat situația din zonele recent eliberate din nord-est cu telenovela sângeroasă de după Bucea, un oraș din apropierea Kievului, unde a acuzat forțele ruse de comiterea a numeroase crime de război în prima fază a războiului. Moscova a negat acuzațiile.

Începând de astăzi, există 450 de morți, îngropați (în regiunea nord-estică Harkov). Dar mai sunt și altele, înmormântări separate ale multor persoane. Oameni torturați. Familii întregi în anumite teritorii, a declarat Zelenski. Întrebat dacă există dovezi de crime de război, el a spus: Toate acestea sunt acolo… Există unele dovezi și se fac evaluări, ucrainene și internaționale, iar acest lucru este foarte important pentru noi, pentru ca lumea să recunoască acest lucru.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Kremlinul nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la noile acuzații ale lui Zelenski.

Rusia neagă în mod regulat că ar fi vizat civili în timpul a ceea ce numește operațiunea sa militară specială în Ucraina și a declarat în trecut că acuzațiile de încălcare a drepturilor omului sunt o campanie de defăimare. Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synhubov, a declarat vineri reporterilor la unul dintre locurile de înmormântare din orașul Izium că unele cadavre exhumate acolo au fost găsite cu mâinile legate la spate. citiți mai mult

Moscova nu a făcut niciun comentariu cu privire la locul de înmormântare în masă din Izium, care a fost o fortăreață a frontului rusesc înainte ca contraofensiva Ucrainei să forțeze forțele sale să fugă.