SONDAJ. 6 din 10 americani pun la îndoială capacitatea mentală al lui Joe Biden

Un sondaj de opinie arată că un număr tot mai mare de americani se îndoiesc că președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, are memoria și luciditatea necesare pentru această funcție.

Aproximativ 6 din 10 spun că nu sunt foarte încrezători sau deloc încrezători în capacitatea mentală a lui Biden pentru al doilea mandat, potrivit unui nou sondaj realizat de The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Neîncrederea în capacitățile lui Biden pare chiar să fi crescut. În ianuarie 2022, aproximativ jumătate dintre cei chestionați au spus că nu au încredere în președinte.

În aceeași măsură, aproape 6 din 10 spun că nu au încredere în capacitatea mentală a fostului președinte Donald Trump, candidatul republican în vârstă de 77 de ani.

Doar 38% dintre adulții americani aprobă modul în care Biden își gestionează funcția de președinte, în timp ce 61% îl dezaprobă. Democrații (74%) sunt mult mai predispuși decât independenții (20%) și republicanii (6%) să favorizeze performanța sa. Dar există o nemulțumire generală cu privire la modul în care Biden gestionează diverse probleme, inclusiv economia, imigrația și politica externă.

Citește și

Exit mobile version