• Trupele MApN au descoperit un crater cu ajutorul unei drone în județul Tulcea.
  • Craterul se află la 3 kilometri distanță de localitatea Plauru, iar 600 de militari MApN sunt prezenți în județele Tulcea și Galați.
  • CSAT a anunțat că România va spori achiziția de muniție.
  • Vladimir Putin a vorbit cu președintele Japarov despre tratate comerciale.

MApN a trimis trupe în județul Tulcea la aproximativ 3 kilometri distanță de localitatea Plauru, după ce o dronă rusească a explodat.

MApN a trimis trupe la aproximativ 3 kilometri distanță de unde au descoperit un crater cu o dronă rusească despre care spun că a explodat pe teritoriul României, într-o zonă de vegetație. Deși 600 de militari sunt prezenți în județele Tulcea și Galați și avem radare mobile și sisteme antiaeriene – autoritățile nu au explicat de unde și cum a ajuns drona pe teritoriul României.

CSAT-ul a fost convocat astăzi și prezidat de președintele Iohannis, dar în afară de a se discuta de creșterea achiziției de muniții și de menținerea a 2,5% din PIB pentru apărare, în CSAT tot nu am primit răspunsuri. Nici în cadrul NATO nu s-au dat declarații cu privire la drona care a explodat pe teritoriul României.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Vladimir Putin a fost în Kârgâstan

Vladimir Putin cu doar o săptămână înainte de a îl vizita pe Xi Jinping la Beijing, a mers în vizită în Kârgâstan. Este prima vizită a lui Putin în afara Rusiei după mandatul de arestare emis de Curtea Internațională de Justiție. Kârgâstan este semnatar al statului de la Roma, dar nu are vreo lege prin care este obligată să-l aresteze pe Putin. În Kârgâstan, Putin s-a întâlnit cu președintele Jadarov, au discutat mărirea tratatelor comerciale între cele două țări, iar în timpul vizitei, președintele Federației Ruse este așteptat să participe la un summit al Comunității Statelor Independente compusă din foste state sovietice precum Azerbaidjan, Armenia sau Belarus.

Citește și: