• Germania este strictă în ceea ce privește legea pentru protecția datelor personale.
  • Autoritățile au folosit baza de date a poștei din Germania, iar pentru unele persoane nu au știut data nașterii.
  • Astfel, responsabilii de vaccinarea anti-COVID au fost nevoiți să ghicească vârsta oamenilor în funcție de nume.
  • Unii bătrâni au fost omiși din cauza excesului de zel al autorităților.

Oficialii din Germania au fost nevoiți să ghicească vârsta persoanelor invitate la vaccinarea anti-COVID, în funcție de numele pe care le poartă, relatează The Guardian.

Întâmplarea a avut loc în Saxonia Inferioară, acolo unde oficialii au fost și acuzați de exces de zel în ceea ce privește interpretarea legii pentru protecția datelor personale.

Astfel, copiii germani cu numele Fritz sau Adele ar putea fi invitați la vaccinare, în timp ce persoanele de 80 de ani și peste 80 de ani ar putea fi trecuți cu vederea dacă poartă nume ca Peter sau Brigitte.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De ce au fost nevoite autoritățile să ghicească vârsta persoanelor în funcție de nume

Germania este foarte strictă în ceea ce privește legea pentru protecția datelor personale.

Prin urmare, oficialii din Saxonia Inferioară, un stat din nordul Germaniei, au decis să folosească informațiile oferite de înregistările poștale. Acestea nu includ și datele de naștere ale tuturor persoanelor înregistrate. Ceea ce i-a făcut să ghicească, în funcție de nume, cine ar avea peste 80 de ani și cine nu.

„Prin urmare, nu toate persoanele din Saxonia Inferioară vor primi această scrisoare pentru vaccinare”, a spus ministrul Sănătății într-o declarație.

Oficialul pentru protecția datelor din Saxonia Inferioară a declarat în cursul zilei de vineri că abordarea autorităților în acest caz nu a fost una bună.

„Încă o dată, s-a creat această falsă impresie că protecția datelor trebuie să fie tratată precum un bun suprem și împiedică măsurile și situațiile speciale. Din păcate, autoritățile noastre nu au fost consultate în această problemă”, a spus oficialul pentru protecția datelor, Peter Schaar.