Originea virusului SARS-CoV-2 nu este încă o certitudine pentru Statele Unite ale Americii. Tocmai de aceea, Joe Biden a cerut ca eforturile pentru investigația originii virusului să se dubleze. Administrația Biden face presiuni asupra Chinei pentru a primi un răspuns concret în ceea ce privește debutul pandemiei COVID-19.

Dar ce se află în spatele unor solicitări emise la nivel înalt? De ce încă foarte mulți oameni cred că virusul SARS-CoV-2 ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan?

Teoria că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan persistă pentru că sunt foarte multe coincidențe, spune CNN, care formulează trei dintre cele mai întâlnite motive pentru care oamenii încă susțin acest lucru.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pandemia de coronavirus începe din Wuhan, locul în care se află renumitul Institutul de Virusologie

În primul rând, Wuhan este locul din care a început răspândirea coronavirusului. Este locul în care se află Institutul de Virusologie din Wuhan, care deține un laborator cotat cu gradul patru de siguranță, adică cel mai mare grad de biosecuritate.

Aici și în alte două laboratoare din Wuhan se cercetează coronavirusul, inclusiv cel care provine de la lilieci. Institutul de Virusologie din Wuhan a secvențiat codul genetic al celui mai apropiat strămoș al coronavirusului, regăsit la lilieci, numit științific RatG13. Acest virus este similar cu noul coronavirus în proporție de 96,2%.

Paznici în fața Institutului de Virusologie din Wuhan, China.
Sursa Foto: Profimedia

Trei persoane de la Institutul din Wuhan au avut nevoie de spitalizare în noiembrie 2019, chiar înainte să înceapă pandemia

Al doilea motiv pentru care se crede că SARS-CoV-2 este un virus scăpat dintr-un laborator din Wuhan este faptul că în noiembrie 2019, chiar înainte ca pandemia să înceapă, trei persoane de la Institutul din Wuhan s-au simțit rău și au avut nevoie de spitalizare, conform informațiilor furnizate de SUA.

Ceea ce nu se cunoaște este motivul pentru care cele trei persoane au fost internate în spital.

În plus, de-a lungul timpului, s-a blocat accesul la probe care să arate motivul îmbolnăvirii acestora. Nu există informații nici despre testele de anticorpi făcute de cei trei.

OMS a publicat un raport cu privire la situația celor trei persoane, raportul fiind construit în jurul datelor furnizate de Guvernul chinez, iar concluzia a fost diferită.

În raport se arată că s-au făcut teste de anticorpi pentru cele trei persoane, iar rezultatele au fost negative. În plus, raportul mai spune că cei trei nu au avut niciun fel de boală de tip COVID-19 în săptămânile anterioare lunii decembrie.

Un medic își deschide fermoarul de la echipamentul COVID.
Sursa Foto: Profimedia

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor s-a mutat în Wuhan pe 2 decembrie 2019: Cu 6 zile înainte de primul pacient cu simptome de COVID-19

Există și o a treia coincidență: Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Wuhan și-a mutat laboratorul în Wuhan pe 2 decembrie 2019.

Într-un raport OMS, redactat împreună cu oficialii chinezi, se arată că mutarea Centrului ar fi putut perturba operațiunile derulate în laborator.

Raportul mai spune că Centrul s-ar fi mutat în apropierea pieței de carne și pește Huanan. Centrul de comerț cu animale exotice care ar fi jucat un rol important în răspândirea virusului. Mutarea centrului s-a întâmplat cu șase zile înainte ca primul pacient să prezinte simptome ale bolii COVID-19.

Primul pacient ar fi fost un contabil care lucra pentru o companie mică, o asociație de familie. Bărbatul nu a participat la evenimente aglomerate și nici nu a intrat în contact cu vreun produs din piața Huanan. În plus, nici nu a călătorit în sălbăticie. Ceea ce, conform raportului OMS, înseamnă că s-ar fi îmbolnăvit din oraș, probabil luând virusul de la o altă persoană.

Medici îmbrăcați în echipament COVID care verifică teste de coronavirus.
Sursa Foto: Profimefdia

Concluzia: „Explicația cea mai simplă poate fi cea mai probabilă”

Aceste trei concincidențe favorizează teoria scurgerii virusului din laborator, prin urmare, cazul nu a fost rezolvat.

Oficialii din Occident din domeniul Informațiilor, oficiali contactați de CNN, spun că nu pot „infirma” teoria și nici nu o pot dovedi.

Soluția? Explicația cea mai simplă ar putea fi cea mai probabilă.