- O galerie de artă Germania a concediat un angajat după ce a descoperit că artistul în devenire își agățase propriile lucrări într-o expoziție.
- În urmă cu câteva luni, un incident similar a avut loc în orașul german Bonn.
- Pe lângă faptul că i s-a desfăcut contractul de muncă, acestuia i s-a interzis accesul în galerie.
O galerie de artă modernă din Germania a concediat un angajat după ce a descoperit că artistul în devenire își agățase propriile lucrări într-o expoziție, conform BBC.
Bărbatul în vârstă de 51 de ani făcuse două găuri într-un perete pentru a-și monta tabloul în Pinakothek der Moderne din München. Presa locală a relatat că bărbatul a făcut acest lucru în speranța că va reuși să facă o descoperire artistică. Un purtător de cuvânt al galeriei a declarat că opera de artă nu a fost expusă pentru foarte mult timp.
„Supraveghetorii observă imediat așa ceva”, a declarat Tine Nehler pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung, adăugând că lucrarea a fost returnată artistului.
Bărbatul era un angajat al echipei de servicii tehnice a galeriei și s-a descris ca fiind un artist independent. Lucrarea sa măsura 60 pe 120 de centimetri și era atârnată într-un pasaj gol. Pe lângă faptul că i s-a desfăcut contractul de muncă, acestuia i s-a interzis accesul în galerie. Galeria este una dintre cele mai mari galerii de artă modernă din Europa și prezintă lucrări ale lui Pablo Picasso, Max Ernst și Salvador Dalí, printre alții.
În urmă cu câteva luni, un incident similar a avut loc în orașul german Bonn. Personalul împacheta o expoziție de la Bundeskunsthalle când a observat că un membru al publicului pusese un tablou în plus la expoziție.
„Ni se pare amuzant și vrem să îl cunoaștem pe artist. Așa că luați legătura! Nu e nicio problemă. Cuvânt de onoare”, a postat galeria pe X, fostul Twitter.
Danai Emmanouilidis a declarat că și-a dorit dintotdeauna ca unul dintre tablourile sale să fie expus. „L-am introdus clandestin cu un hanorac uriaș peste jambiere”, a declarat ea pentru postul public local de televiziune WDR.
Portretul ei feminin intitulat Georgia a fost în cele din urmă scos la licitație de către galerie, iar încasările au fost donate unei organizații caritabile de artă numită ArtAsyl din Köln.
Citește și