• În România, e nevoie de 2000 medici şi 6000 asistenţi medicali pentru etapa II de vaccinare
  • Medicii de familie din Dolj spun că n-au bani pentru a participa la vaccinare
  • În Dolj, doar 78 de voluntari s-au înscris, până acum

Fără bani n-o să avem vaccinare. Spun asta medicii, dar și autoritățile locale, care sunt responsabile de etapa a doua a campaniei.

Teoretic, această etapă începe în 15 februarie. Practic, cel puțin în Dolj, va începe doar în 1 februarie. DSP caută, aici, 600 de medici, asisenți și registratori pentru centrele de vaccinare. Voluntari, pentru că nu are nimeni bani să îi plătească. De cealaltă parte, medicii de familie spun că nu pot să muncească suplimentar fără să primească bani.

Adriana Dogaru are 2.300 de pacienți, iar după ce își plătește toate taxele spune că rămâne cu 5.000 de lei pe lună: “Bani nu avem nici de echipamente. De abia ne asigurăm echipamentele pentru asigurarea activităţii zilnice, aşa că nu avem cum să vorbim de echipamente pentru vaccinare. Inclusiv seringile care trebuie pentru diluţie nu avem cu să ni le asigurăm noi.(…) Voluntariatul ăsta am înţeles că va fi, totuşi, plătit de Direcţia de sănătate Publică.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

Simplu nu este nici în căminele de bătrâni din Dolj. Sunt peste 1300 de rezidenţi, dintre care 900 vor să fie vaccinaţi. Laurenţia Panduru, medic la unul dintre cămine, spune că există personal medical pentru a administra serul, însă lipsesc materialele sanitare.

“Avem cinci asistente pe zi. Deci, avem personal suficient pentru a administra vaccinul”, spune Laurenţia Panduru.

Cei de la DSP știu de toate lipsurile. Iulian Manea, șeful Inspecției Sanitare, spune că, până vin banii, centrele de vaccinare din spitale rămân baza. De aici vor porni echipe mobile spre căminele de bătrâni.

„Unităţile sanitare au aceste echipamente şi materiale sanitare.Din câte ştiu eu, se va face o achiziţie centralizată, la nivel naţional, şi cred că în jurul datei de 15 ianuarie deja aceste materiale vor veni”, spune Iulian Manea.