• ZF: Pandemia a adus în prim-plan nevoia de localizare a producţiei.
  • ZF: România are şansa să reducă deficitul din industria alimentară.
  • Mâncarea tradițională reinterpretată reprezintă un trend în 2024.
  • ZF: Marile companii din industria alimentară mizează pe ”ready meal”.

Pandemia a schimbat inclusiv modul în care mâncăm. Conceptul „farm to fork” al Uniunii Europene câștigă teren, iar regula de bază este alta: cât mai mult local, cât mai puțin internațional. Ne avantajează să localizăm producția și să scurtăm lanțurile de aprovizionare, scrie Ziarul Financiar. Tot Ziarul Financiar scrie despre 5 mari tendințe alimentare în acest an. Conceptul  „farm to fork”, mâncarea tradițională reinterpretată, meniul personalizat livrat la ușă, sustenabilitatea în producția alimentară și preocuparea pentru cât de calitativi sunt anii pe care îi trăim. Contează cât trăiești, dar mai tare atârnă cât de sănătos și bine o faci.

Un stil de viață sănătos este tot mai la îndemână. Pentru cei care nu au timp să gătească, există servicii prin care îți poți comanda zilnic un meniu sănătos și personalizat. În acest context, România are o carte importantă de jucat.

Avem șanse reale să reducem deficitul din industria alimentară. Reprezentăm un mare producător agricol, dar, în același timp, avem multe companii mici care produc local. Aceste companii pot oferi fix ce se cere: produse crescute în mod natural, sustenabil și cu grijă, de la bob și până la furculiță. Pentru a reuși, agricultorii români vor avea nevoie în 2024 de finanțare puternică.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Citește și