• 40% dintre americani cred că e mai bine să-ți atingi obiectivele treptat.
  • Rezultatele sunt mai bune atunci când îți ia mai mult să ajungi la ele.
  • Rezultatele se văd mai repede în cazul obiectivelor pe termen scurt.

Cu mai puțin de 20 de zile rămase din 2023, oamenii se-ntreabă dacă mai are vreun rost să-și seteze obiective pentru anul care vine. Americanii zic că da, dar…trebuie să începi cu pași mici. 40% din adulții din SUA spun că preferă să-și atingă țelurile treptat și-și propun mai degrabă obiective pe termen lung. Dintre ei, 57% cred că rezultatele sunt mai bune și mai semnificative atunci când îți ia mai mult timp să-ți atingi obiectivul și spun că preferă această variantă și pentru că în felul ăsta, oamenii din jur nu vor observa dacă dai cumva greș.


Obiectivele cele mai ușor de atins:

Cei care preferă obiectivele pe termen-scurt spun că fac asta pentru că pot vedea rezultatele mai repede și pentru că aceste obiective sunt în general mai ușor de atins.

1. Să ai o igienă mai bună (62%)
2. Să bei mai multă apă (55%)
3. Să iei zilnic vitamine și suplimente (49%)
4. Să-ți atingi degetele de la picioare cu mâinile (41%)

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS

Dacă nu ți-ai făcut până acum lista de obiective pentru 2024, sondajul făcut de OnePoll arată că cel mai ușor să bifezi cât mai multe de pe listă e dacă-ți propui să ai o igienă mai bună, să bei mai multă apă, să iei zilnic vitamine și suplimente și să lucrezi la flexibilitatea ta: de exemplu, să ajungi să poți să-ți atingi degetele de la picioare cu mâinile.

Și totuși, când e cel mai bine să începi să-ți pui planurile în aplicare? Cei mai mulți, 34%, cred că în ianuarie – însă 12% din cei chestionați spun că orice lună e bună – important e să te apuci. Și ideal ar fi să-ți atingi țelurile puse de Anul Nou până în vară – să-ți ia cam 5 luni până duci ceva la capăt de când ți-ai propus.

De ce așteptăm până în ianuarie ca să ne apucăm de treabă? Prima lună din an e văzută ca un punct de tranziție, care marchează noi începuturi – spun psihologii. E greșit însă! Experții recomandă ca cel puțin în cazul exercițiilor fizice, să ne apucăm de treabă pe final de toamnă, cel târziu la început de iarnă – corpul va reacționa mult mai bine. Cei mai mulți ne propunem să ne îmbunătățim sănătatea, apoi să slăbim și să ne schimbăm obiceiurile alimentare. O treime din cei care-și propun aceste țeluri renunță însă după prima lună – iar după jumătate de an, cam toți renunță la ce și-au setat.

Citește și