• 40% dintre americani cred că e mai bine să-ți atingi obiectivele treptat.
  • Rezultatele sunt mai bune atunci când îți ia mai mult să ajungi la ele.
  • Rezultatele se văd mai repede în cazul obiectivelor pe termen scurt.

Cu mai puțin de 20 de zile rămase din 2023, oamenii se-ntreabă dacă mai are vreun rost să-și seteze obiective pentru anul care vine. Americanii zic că da, dar…trebuie să începi cu pași mici. 40% din adulții din SUA spun că preferă să-și atingă țelurile treptat și-și propun mai degrabă obiective pe termen lung. Dintre ei, 57% cred că rezultatele sunt mai bune și mai semnificative atunci când îți ia mai mult timp să-ți atingi obiectivul și spun că preferă această variantă și pentru că în felul ăsta, oamenii din jur nu vor observa dacă dai cumva greș.


Obiectivele cele mai ușor de atins:

Cei care preferă obiectivele pe termen-scurt spun că fac asta pentru că pot vedea rezultatele mai repede și pentru că aceste obiective sunt în general mai ușor de atins.

1. Să ai o igienă mai bună (62%)
2. Să bei mai multă apă (55%)
3. Să iei zilnic vitamine și suplimente (49%)
4. Să-ți atingi degetele de la picioare cu mâinile (41%)

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Dacă nu ți-ai făcut până acum lista de obiective pentru 2024, sondajul făcut de OnePoll arată că cel mai ușor să bifezi cât mai multe de pe listă e dacă-ți propui să ai o igienă mai bună, să bei mai multă apă, să iei zilnic vitamine și suplimente și să lucrezi la flexibilitatea ta: de exemplu, să ajungi să poți să-ți atingi degetele de la picioare cu mâinile.

Și totuși, când e cel mai bine să începi să-ți pui planurile în aplicare? Cei mai mulți, 34%, cred că în ianuarie – însă 12% din cei chestionați spun că orice lună e bună – important e să te apuci. Și ideal ar fi să-ți atingi țelurile puse de Anul Nou până în vară – să-ți ia cam 5 luni până duci ceva la capăt de când ți-ai propus.

De ce așteptăm până în ianuarie ca să ne apucăm de treabă? Prima lună din an e văzută ca un punct de tranziție, care marchează noi începuturi – spun psihologii. E greșit însă! Experții recomandă ca cel puțin în cazul exercițiilor fizice, să ne apucăm de treabă pe final de toamnă, cel târziu la început de iarnă – corpul va reacționa mult mai bine. Cei mai mulți ne propunem să ne îmbunătățim sănătatea, apoi să slăbim și să ne schimbăm obiceiurile alimentare. O treime din cei care-și propun aceste țeluri renunță însă după prima lună – iar după jumătate de an, cam toți renunță la ce și-au setat.

Citește și