• Lipsa somnului influențează modul în care îți percepi vârsta și îți afectează starea de spirit.
  • Persoanele care au un somn adecvat și obișnuiesc să se trezească cât mai devreme dimineața, se pot simți chiar și cu 6 ani mai tinere.
  • Vă puteți da seama ușor că nu v-ați odihnit suficient.

Dacă te simți prea des obosit și lipsit de putere, ar trebui să te gândești dacă respecți cu adevărat un program de somn. Noile studii arată că lipsa somnului influențează modul în care îți percepi vârsta și îți afectează starea de spirit. Persoanele care au un somn adecvat și obișnuiesc să se trezească cât mai
devreme dimineața, se pot simți chiar și cu 6 ani mai tinere.

Vă puteți da seama ușor că nu v-ați odihnit suficient. Cum? În primul rand, veți simti pe parcursul zilei că nu puteți duce la bun sfârșit și cu succes sarcinile pe care le aveți de îndeplinit, veți avea nevoie de alarmă pentru a vă trezi dimineața, veți simți nevoia să stați mai mult în pat, să beți multă cafea și să mâncați carbohidrați pentru energie. 

„Nu dăm suficient timp armonizării dintre perioada de veghe și perioada de somn, somnul fiind și unul din simptomele pentru care noi putem identifica anumite patologii. Un om cu anxietate, depresie, poate să aibă un astfel de comportament, un dezechilibru al somnului. Igiena somnului are nevoie să țină cont de lumina naturală și de înserare. Face ca viața să devină mai bună din perspectiva medicală pentru că neurotransmițătorii sunt în echilibru și adrenalina de care avem nevoie și melatonina fac ca organismul să stea cât mai mult timp sănătos”, a declarat Yolanda Crețescu, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și