- Miliardarul a fost acuzat că a lăsat antisemitismul să se exprime de X
- Musk a fost impresionat : te lovește mult mai mult în inimă când vezi în persoană.
- Musk a vizitat situl de la Auschwitz-Birkenau împreună cu fiul său în vârstă de 3 ani.
Elon Musk, care a fost acuzat că a permis mesaje antisemite pe platforma sa de socializare, X, a vizitat luni situl lagărului de exterminare Auschwitz-Birkenau, spunând apoi că tragedia Holocaustului te lovește mult mai mult în inimă când o vezi în persoană.”
Mai mult decât…o mie de cuvine
El a recunoscut că a fost „naiv” cu privire la amploarea antisemitismului până de curând, spunând că acest lucru se datorează faptului că majoritatea prietenilor săi sunt evrei și a avut puține contacte cu antisemitismul în propria viață.
„A fost incredibil de emoționant și profund trist și tragic că oamenii ar putea face asta altor oameni”, a spus Musk despre vizită. „ Am văzut pozele, am văzut videoclipurile, dar… te lovește mult mai mult în inimă când le vezi în persoană.”
Totuși, Musk și-a apărat platforma X și spune că este un loc în care exprimarea este liberă.
„Căutarea necruțătoare a adevărului este scopul X, mai spune Musk, ca și acela de a permite oamenilor să spună ceea ce vor să spună, chiar dacă este controversat, cu condiția să nu încalce legea.”
Musk a participat de asemenea la o conferință despre antisemitism organizată de Asociația Evreiască Europeană în orașul polonez din apropiere, Cracovia.
Cine l-a însoțit pe miliardarul american pe parcursul acestei vizite?
Musk a vizitat situl de la Auschwitz-Birkenau împreună cu fiul său de 3 ani și, între alții, fondatorul și șeful Asociației Evreiești Europene, rabinul Menachem Margolin. Situl, în apropiere de orașul Oswiecim din sudul Poloniei, este împrejmuit cu sârmă ghimpată. Barăcile de lemn pentru prizonieri și ruinele camerelor de gazare sunt dovezi ale crimelor naziste. Nu e sigur că atmosfera care domnește acolo este potrivită pentru un copil de 3 ani.
Musk a depus o coroană de flori la zidul morții, a luat parte la o scurtă ceremonie comemorativă și la slujba memorialului Birkenau Musk a mai spus că dacă ar fi existat rețele sociale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Holocaustul „ar fi fost imposibil de ascuns” și ar fi putut fi salvate vieți.
Citește și
- Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade a zguduit vestul Chinei. 6 persoane au fost rănite și 47 de case s-au prăbușit
- Furtuna Isha ajunge în România săptămâna aceasta. Ce fenomene meteo extreme sunt anunțate
- De Ziua Unirii Principatelor Române, „Trenul Unirii” va face legătura între Bucureşti şi Iaşi