• Conform companiei olandeze de produse walness, grecii sunt cel mai stresat popor din UE.
  • Pe locul 2 sunt turcii, pe 3 portughezii, apoi maltezii, ciprioții, irlandezii și spaniolii.
  • Pe locul 8 sunt italienii, apoi francezii șii elvețienii, sunt considerați cei mai stresați.
  • Motive: presiuni economice, influențe culturale, stilul de viață specific pentru fiecare țară.
  • Motive: instabilitatea socială, dezastrele naturale, pandemiile, epidemiile, poluarea.

Cine sunt cei mai stresaţi oameni din Europa? Un sondaj a întocmit un top special al ţărilor cu cea mai mare rată de stres percepută pe continetul nostru.

Ce țară se află în fruntea listei?

Grecii, chiar dacă îi considerăm un popor destul de relaxat, potrivit acestui sondaj, sunt percepuți ca cel mai stresat popor din UE. Lipsa echilibrului între viața profesională și cea personală, stilul de viață agitat sau lipsa timpului pentru relaxare, sunt cam principalele motive care le induc stresul.

Pe locul 2 sunt turcii, pe 3 sunt portughezii, urmați de maltezi, ciprioți, irlandezi și spanioli. Aici sunt mai multe motive. Presiuni economice, sociale și de sănătate, precum și influențe culturale și de stil de viață specific pentru fiecare țară. Italienii sunt pe locul 8, înaintea francezilor și elvețienilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pe ce bază s-a făcut acest sondaj?

Pentru acest clasament au fost luate în considerare mai multe aspecte. S-au folosit date din Global Burden of Disease, un studiu făcut de revista medicală Lancet, plus sondaje din Eurostat și Gallup, care analizează periodic starea de sănătate, inclusiv cea mintală. E vorba de stres, anxietate, depresie, tristețe și orele de lucru pe săptămână la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani.

În general sunt mai multe motive pentru care un popor poate fi stresat. Tensiunile politice, instabilitatea socială sau economică, discriminarea, pandemiile, epidemiile, evenimente extreme legate de mediu, cum ar fi dezastrele naturale frecvente sau poluarea ridicată. Și multe altele.

Pentru că suntem construiți diferit, percepem aceste probleme diferit. Unii le iau ca atare, alții sunt foarte afectați.

Citește și