• Global Overview arată că la nivel global, oamenii petrec în medie 7 ore pe zi navigând pe web.
  • În Japonia, un om stă 4 ore pe net, iar în Africa de Sud aproximativ 10 ore în fiecare zi.
  • Alex Turvy: Soluția e să faci mai mult sport, jocuri cu prietenii sau cina în sânul familiei.

Ai calculat vreodată cât timp petreci pe zi în online? Un nou raport arată că un adult utilizează diverse dispozitive, în medie, 7 ore pe zi. Experții ne sfătuiesc să gestionăm timpul petrecut pe ecrane, ca să evităm impactul negativ asupra sănătății mintale.

Timpul petrecut online a devenit o parte semnificativă a vieții noastre, iar conform Raportului anual Global Overview, utilizatorii de internet petrec în medie aproape 7 ore pe zi navigând pe web. În Statele Unite, această cifră depășește chiar 18 ani din viața adultă. Deși cifrele variază la nivel global, ajungând de la cele trei ore și 56 de minute în Japonia la cele nouă ore și 24 de minute în Africa de Sud, este evident că petrecem o cantitate foarte mare de timp, în lumea virtuală.

Alex Turvy, un cercetător în Tulane University, studiază social media și cultura internetului și spune că e o dependență de ecrane în acest secol. Aproximativ 25% din populația globală este afectată de cel puțin o formă de dependență digitală. Specialiștii sugerează că evaluarea modului în care utilizăm timpul petrecut online este esențială. Ca soluții, recomandă mai mult sport, diferite jocuri cu prietenii, cina cu familia. Sau dacă totuși îți lipsesc ecranele, poți asculta un podcast sau o carte audio în timp ce alergi. Sau, adaptăm sfaturile psihologilor, și renunțăm un weekend din lună, de tot la telefoane. Mergem la munte și ne relaxăm, adică prevenim impactul negativ asupra sănătății mintale și a calității vieții.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și