• Schimbarea către interoperabilitate va include în primul rând mesajele text, imaginile, mesajele vocale, videoclipurile și fișierele trimise de la o persoană la alta.
  • Acest lucru ar permite utilizatorilor să discute cu persoane de pe WhatsApp prin intermediul unor aplicații terțe.
  • Cu toate acestea, totul depinde de faptul dacă și alte companii se vor alătura.

WhatsApp, la fel ca multe alte platforme tehnologice importante, va trebui să facă unele schimbări semnificative pentru a se conforma Legii privind piețele digitale (DMA) a Uniunii Europene. Una dintre aceste schimbări este interoperabilitatea cu alte platforme de mesagerie, o mișcare pe care directorul de inginerie al WhatsApp, Dick Brouwer, o explică într-un interviu acordat Wired, scrie The Verge.

Schimbarea către interoperabilitate va include în primul rând mesajele text, imaginile, mesajele vocale, videoclipurile și fișierele trimise de la o persoană la alta. În teorie, acest lucru ar permite utilizatorilor să discute cu persoane de pe WhatsApp prin intermediul unor aplicații terțe, cum ar fi iMessage, Telegram, Google Messages și Signal, și viceversa.

Cu toate acestea, totul depinde de faptul dacă și alte companii se vor alătura deoarece există încă îngrijorări cu privire la modul în care aplicația deținută de Meta va păstra mesajele în siguranță și criptate atunci când va începe să încorporeze alte servicii.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

După cum notează Wired, WhatsApp dorește ca serviciile de mesagerie cu care se conectează să folosească același protocol Signal pentru a cripta mesajele. Meta este, de asemenea, deschisă la aplicațiile care folosesc protocoale de criptare alternative, atâta timp cât companiile pot dovedi că „ating standardele de securitate pe care WhatsApp le prezintă în ghidul său”. Serviciile terțe vor trebui, de asemenea, să semneze un contract cu Meta înainte de a se conecta la WhatsApp, iar mai multe detalii despre acest acord vor fi prezentate în martie.

Citește și: