- Victor Glover face parte dintr-un echipaj format din patru membri care va orbita în jurul Lunii în cadrul misiunii Artemis II a NASA, programată pentru noiembrie 2024.
- De-a lungul carierei sale în Marină, pilotul Victor Glover a luat parte la multe misiuni palpitante, dar următoarea misiune le va eclipsa pe toate – va zbura în spațiul cosmic.
- În 2024, Glover va zbura pe Lună ca membru al misiunii Artemis II.
În calitate de pilot naval timp de 26 de ani, Glover a călătorit mult în întreaga lume înainte de a se alătura NASA în 2013, scrie NBC News. Acum se pregătește să meargă mai departe și să devină primul astronaut american de culoare desemnat pentru o misiune lunară. În noiembrie 2024, bărbatul de 47 de ani va zbura pe Lună ca membru al misiunii Artemis II, care va include și prima femeie care va merge pe Lună. Aceștia vor călători la bordul navei spațiale Orion timp de aproximativ 10 zile în jurul Lunii.
Un aspect unic pe care Glover îl așteaptă cu nerăbdare, a spus el, este pilotarea manuală a navei spațiale și petrecerea celor 10 zile alături de echipajul său. „Să vedem Pământul din punctul de vedere al Lunii cu acest echipaj va fi destul de special”, a spus Glover.
Glover a vorbit despre pregătirea pentru această misiune istorică, despre potențialele provocări cu care s-ar putea confrunta echipajul său și despre impactul pe care îl are diversitatea în explorarea spațiului.
„Această misiune este foarte asemănătoare cu misiunea Apollo 8. Diferența constă în faptul că acest echipaj este format dintr-un parteneriat internațional între SUA și Canada. Iar misiunile noastre Artemis vor continua să fie un parteneriat internațional, precum și un parteneriat public-privat. Parteneriatul va fi o parte din ce în ce mai importantă a modului în care vom explora spațiul, Luna și, în cele din urmă, Marte în viitorul apropiat.”
„De asemenea, vom merge să îi cunoaștem pe acei oameni care asamblează fiecare piesă în parte, deoarece fiecare șurub, fiecare fir, fiecare sudură, poate avea un impact asupra vieților noastre. Facem tot ce putem pentru a afla despre aceste riscuri și pentru a le minimiza sau evita acolo unde putem. Dar, în cele din urmă, există lucruri pe care nu le putem controla. Așadar, atunci când ne confruntăm cu ceva ce nu înțelegem, ne întoarcem la acele elemente fundamentale ale pregătirii și la știința și ingineria pe care le folosim pentru a construi vehiculele pentru a încerca să rezolvăm problema, precum Apollo 13 – una dintre cele mai uimitoare provocări pe care am depășit-o în timp real, în timp ce publicul ne privea.”
Citește și: