• Etapa a doua de vaccinare începe pe 15 ianuarie
  • Angajații MAI, cei din penitenciare, militarii sunt printre cei care se vor putea vaccina începând cu 15 ianuarie.
  • În centrul de depozitare Craiova au ajuns 26325 doze de vaccin anti-COVID

Ne apropiem cu pași repezi de a doua etapă a vaccinării. Cei care lucrează în domeniile esențiale se pot înscrie pentru a fi imunizați.

Din 15 ianuarie, debutează etapa a doua a vaccinării. În Dolj, autoritățile au început înscrierile.

Cine face listele și cine va intra în a doua etapă de vaccinare

Angajații MAI, cei din penitenciare, militarii sunt printre cei care se vor putea vaccina începând cu 15 ianuarie. Prefectura Dolj a anunțat în această după amiază că până pe 8 ianuarie, agenții economici care activează în domeniul procesării, distribuției și comercializării alimentelor de bază pot face liste cu angajații care doresc imunizarea.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Este vorba despre angajații din domeniile panificație, lactate, fructe, legume și carne. Aceste liste trebuie transmise către Prefectură, iar în funcție de numărul cererilor vor fi comandate dozele de vaccin. Și jurnaliștii care desfășoară activități cu risc crescut de expunere pot solicita imunizarea.

Cât de pregătite sunt autoritățile pentru o campanie de vaccinare în masă?

Până acum, județul Dolj a primit 3415 doze de vaccin pentru imunizarea personalului sanitar. Doar 2015 doze au fost administrate. Pentru etapa a doua de vaccinare, în tot județul sunt pregătite 26 de centre. Cele mai multe sunt în Craiova – 14.