• Carnea artificială oferă o alternativă sustenabilă la industria tradițională de creștere a animalelor.
  • Carnea cultivată în laborator ar reduce impactul cărnii asupra climei cu până la 92%.
  • Aceasta poate reduce poluarea aerului cu până la 94% și ar putea folosi până la 90% mai puțin teren.

Un startup israelian din industria alimentară, Aleph Farms, a primit recent aprobarea autorităților pentru a comercializa carnea de vită produsă din celule, deschizând astfel calea unei revoluții alimentare.

De ce este necesară acestă tranziție către carnea sintetică?

„În primul rând, pentru că salvăm clima. Această carne, cultivată în laborator, nu mai supune animalele la acea viață cumplită în ferme. Pe de altă parte, nu mai este nevoie de pământ. Salvăm peste 90% din pământul agricol. Este o chestiune de siguranță alimentară. Dacă nu preluăm și noi acest trend, vom risca să rămânem fără carne. În România, există un proiect de lege prin care s-ar interzice această carne cultivată. Argumentele invocate sunt culturale iar cele științifice sunt ignorate”, a declarat Gabriel Păun, activist de mediu, pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI