• Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor se pare că investighează mai multe cazuri de îmbolnăviri legate de Botox.
  • În Tennessee au existat patru pacienți care au raportat simptome care se aliniază cu botulismul după ce au primit injecții cosmetice.
  • Botulismul este cauzat atunci când o toxină atacă nervii organismului și provoacă slăbiciune musculară la nivelul feței, gurii și gâtului.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor se pare că investighează mai multe cazuri de îmbolnăviri legate de Botox și va avertiza medicii din Statele Unite cu privire la injecțiile false de Botox, după ce mai multe persoane au fost spitalizate, anunță The Guardian.

Oficiali din domeniul Sănătății din Tennessee și Illinois au declarat săptămâna aceasta că investighează cazuri de boli asemănătoare botulismului care par să aibă legătură cu injecțiile cu Botox primite într-un cadru nemedical.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

În Tennessee au existat patru pacienți care au raportat simptome care se aliniază cu botulismul după ce au primit injecții cosmetice, iar doi au fost spitalizați, a precizat săptămâna trecută departamentul de sănătate al statului într-o declarație. Oficialii au declarat că au crezut că injecțiile proveneau de la un produs contrafăcut.

Botulismul este cauzat atunci când o toxină atacă nervii organismului și provoacă slăbiciune musculară la nivelul feței, gurii și gâtului. Simptomele pot include vedere încețoșată, pleoape căzute, dificultăți de vorbire și de înghițire, potrivit departamentului de sănătate din Tennessee. O formă purificată a bacteriei care provoacă această afecțiune este folosită în Botox și este aprobată de Food and Drug Administration, potrivit departamentului de sănătate publică din Illinois.

Primirea acestor tratamente în medii neautorizate și neaprobate vă poate expune pe dumneavoastră sau pe cei dragi la un risc serios de probleme de sănătate. Vă rugăm să apelați la servicii cosmetice doar sub îngrijirea unor profesioniști licențiați, instruiți pentru a face aceste proceduri și care folosesc produse aprobate de FDA”, a declarat Sameer Vohra, director al Departamentului de sănătate publică din Illinois. Dacă vă confruntați cu probleme de sănătate după un tratament cosmetic recent, vă rugăm să contactați imediat furnizorul dumneavoastră de servicii medicale pentru ajutor și asistență.”

Două persoane din Illinois au fost, de asemenea, spitalizate și au raportat simptome asemănătoare botulismului după ce au primit fie Botox, fie o versiune posibil contrafăcută a produsului”, a precizat într-o declarație departamentul de sănătate publică din Illinois. Ambii pacienți au primit injecții de la o asistentă medicală autorizată din comitatul LaSalle, care a administrat procedura în afara autorității sale, potrivit agenției.

Citește și