• Consumul de ciocolată cel puțin o dată pe săptămână este legat de un risc redus cu 8% de boli de inimă.
  • Ciocolata conține nutrienți sănătoși pentru inimă care pot reduce inflamația și pot îmbunătăți cantitatea de colesterol bun din organism.
  • Un studiu din British Medical Journal făcut pe 114 mii persoane a demostrat că cei care au mâncat ciocolată au fost cu 37% mai puține șanse de a avea boală coroniană.

Micile plăceri ale vieții? Ciocolata fină și un pahar de șampanie bună alături. Pe lângă faptul că-ți încântă papilele gustative sunt și benefice! Pare greu de crezut, dar un studiu de la London Medical Laboratory arată că ciocolata și șampania consumate moderat te ajută să te menții sănătos. 

Ce beneficii au ciocolata și șampania?

Dr. Avinash Hari Narayanan spune că ciocolata și șampania consumate cu moderație, ar putea îmbunătăți sănătatea inimii noastre. Ciocolata neagră făcută din boabe de cacao conține compuși numiți polifenoli cu proprietăți antioxidante și antiinglamatorii, relaxând vasele de sânge și reducând tensiunea arterială.

Consumul de ciocolată cel puțin o dată pe săptămână este legat de un risc redus cu 8% de boli de inimă, potrivit datelor. cercetare publicată în „Jurnalul European de Cardiologie Preventivă”. De asemenea, ciocolata conține nutrienți sănătoși pentru inimă care pot reduce inflamația și pot îmbunătăți cantitatea de colesterol bun din organism.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Un studiu din „British Medical Journal”, care a inclus peste 114.000 de participanți, a descoperit că cei care au mâncat niveluri mai mari de ciocolată au fost cu 37% mai puține șanse de a avea boală coronariană.

Substanțe vegetale polifenoli se găsesc în strugurii roșii și strugurii albi folosiți în producția de șampanie. Când bem șampanie, acești polifenoli sunt absorbiți în circulație și astfel acționează asupra sistemului vascular. Îmbunătățește tonusul vascular și circulația, ajută la scăderea tensiunii arteriale, cât și a riscului de ateroscleroza.

O analiză a 16 studii pe 290.000 de adulți sănătoși, publicată în revista „Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases”, a confirmat reducerea semnificativă a riscului vascular asociat cu consumul de vin. Orice beneficii pentru sănătate asociate cu șampania sunt complet inversate prin consumul prea mult. Este înțelept să rămâneți în limitele recomandate, deoarece consumul excesiv de alcool pe termen lung poate duce la boli de inimă, boli hepatice și risc crescut de cancer.

Citește și