• OMS avertizează împotriva tratării infecției COVID-19 ca pe o simplă răceală întrucât virusul impune încă noi provocări.
  • „Încă avem o grămadă de incertitudini”, spune ofițerul principal de urgență al OMS pentru Europa.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat de ce nu este bine să tratezi COVID-19 ca pe o răceală în loc de pandemie, spunând că răspândirea variantei Omicron nu s-a stabilizat încă.

OMS a transmis marți că felul în care evoluează COVID-19 nu poate fi încă asociat cu o boală specifică numai unor anumite zone deoarece există încă neclarități referitoare la varianta Omicron.

Încă avem o grămadă de incertitudini, iar un virus care se dezvoltă destul de repede impune noi provocări. Cu siguranță nu suntem încă în punctul în care să o putem numi endemică”, a declarat ofițerul principal de urgență al OMS pentru Europa, Catherine Smallwood, într-un briefing de presă, conform Reuters.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Prim-ministrul Spaniei, Petro Sanchez a declarat că este timpul ca modul în care este privită evoluția pandemiei să fie schimbat, deoarece letalitatea acesteia a scăzut. Sanchez a precizat că, o altă metodă similară prin care ar putea fi tratată evoluția virusului SARS-CoV-2 ar putea fi legată de raportarea acestuia ca la o „boală endemică”, mai degrabă decât ca la o pandemie.