• Vlad Voiculescu recunoaște că a greșit, după ce a declarat că un vechi ordin de ministru nu dă indicații legate de înmormântarea celor morți din cauza COVID-19.
  • Vlad Voiculescu: „Am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei”.

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze.

Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați – și anume cei autopsiați – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 <<se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac>>.

Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020, pe care nu o voi comenta, ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, anunță Voiculescu.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Anterior, ministrul a insistat, într-o discuție cu jurnaliștii, că, în ceeea ce privește înmormântările morților din cauze asociate COVID-19, nu spune în niciun ordin că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați.

„Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar”, a spus Voiculescu.