• La nivel mondial, numărul cazurilor de COVID-19 a trecut de 40 de milioane de infectări
  • În UK, numărul cazurilor de COVID a ajuns la 789.229
  • În România, 191.102 persoane s-au infectat cu SARS-COV-2

În România știi că de ani buni te poți îmbolnăvi în spital. Dar nu numai pacienții o pățesc. La Craiova, 24 de cadre medicale de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență s-au îmbolnăvit de COVID-19, în ultima săptămână. Ar fi luat virusul de la trei pacienți care au ajuns în Terapie Intensivă, înainte să le vină rezultatele testelor pentru COVID-19.

Cristina Geormăneanu, director medical al spitalului, spune că focarul a apărut în zona non-covid, iar aici, cadrele medicale nu poartă combinezoane de protecție.

Cristina Geormăneanu – director medical SJU Craiova: „Este nevoie de suplimentare de personal. În acest moment am redistribuit personal din ariile, secțiile cu activitate mai redusă în această perioadă, către această Clinică de Terapie Intensivă.“

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ca la noi este și în Marea Britanie, spune Radu Angelescu. Este medic specialist în recuperare neurologică. A plecat din Craiova acum 9 ani, iar acum lucrează la un spital din Liverpool. În urmă cu o săptămână a fost confirmat cu COVID-19.

Radu Angelescu – medic român care lucrează în UK: „Personalul medical care lucra pe secție Covid, trimis să lucreze pe secție non-Covid, după care înapoi. Vă dați seama că personalul medical care lucra pe secția COVID a luat Covidul și l-a dus pe secțiile care trebuiau să fie cele mai sterile și cele mai curate. Echipamentul de protecție e mască chirurgicală, un șorț cu mânecă scurtă, care nu-ți oferă absolut nicio protecție.“