- În Franța, rata natalității a scăzut cu peste 6% în ultimul an.
- În aceeași situație, se află și Spania, Italia, Germania sau Japonia.
- În România, 1/5 cupluri se confruntă cu infertilitatea.
Infertilitatea devine o preocupare din ce în ce mai răspândită la nivel global. În Franța, rata natalității a scăzut cu peste 6% în ultimul an. În aceeași situație, se află și Spania, Italia, Germania sau Japonia. În România, 1/5 cupluri se confruntă cu infertilitatea. Paradoxal, populația mondială poate crește cu până la 2 miliarde până în 2050, potrivit unui studiu publicat în The Lancet.
Advertisment
Potrivit definiţiei OMS, infertilitatea este o boală a sistemului reproducător masculin sau feminin, caracterizată prin imposibilitatea de a obţine o sarcină după 12 luni sau mai mult de relaţii sexuale regulate neprotejate. „Poate cauza un disconfort semnificativ, stigmat şi dificultăţi financiare, afectând bunăstarea mintală şi psihosocială a oamenilor”, a mai precizat OMS.
„Specialiștii în genetică știu deja asta de mult timp. Reducerea ratei fertilității e prezentă la toate speciile și e un mecanism natural de protecție atunci când o anumită specie se înmulțește prea mult, fie că e vorba de animale sau oameni. Suntem programați genetic ca atunci când ajungem să fim prea mulți, să scadă genetic, fără vreo cauză anume”, a explicat George Butunoiu, sociolog, la Aleph News.
Recomandări
Citește și
- SUA vor să construiască o cale ferată pe Lună
- România are una dintre cele mai mici rate de inovare din țările Uniunii Europene
- Robert Golob spune că Slovenia ar sprijini candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO
Partenerii noștri