• Institutul Naţional de Statistică trebuia să publice încă de acum cinci zile raportul legat de Starea de sănătate a populaţiei din România
  • A anunţat că amână publicarea acestor date pentru martie, anul viitor
  • Studiul ar fi trebuit să conţină date despre care să ne arate foarte clar care e starea noastră de sănătate

Poate ţi-a fost frică să mai mergi la spital în ultimele luni. Poate ştii pe cineva care suferă de o boală cronică şi i-a fost greu să-şi mai obţină tratamentul, de când a început pandemia.

Toţi am vrea să ştim ce impact a avut COVID-ul asupra stării noastre de sănătate. Un raport ar fi putut să ne aducă răspunsuri clare.

Institutul Naţional de Statistică trebuia să publice încă de acum cinci zile raportul legat de Starea de sănătate a populaţiei din România. Dar, a anunţat că amână publicarea acestor date pentru martie, anul viitor.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Potrivit INS, studiul ar fi trebuit să conţină date despre care să ne arate foarte clar care e starea noastră de sănătate, din ce cauze murim, care e accesul real la servicii medicale şi cum stăm la capitolul consum de medicamente.

Acest raport era atât de aşteptat mai ales că luna octombrie a acestui an a fost a doua cu cel mai mare număr de decese din ultimul deceniu, după ianuarie 2017.

Din cele 5.897 decese din octombrie, peste media anilor trecuţi, numai 2.143 au fost puse de autorităţi pe seama COVID-19 în această perioadă, ceea ce înseamnă că s-a respectat regula din cele 3 luni precedente: la 1 deces pus pe seama COVID, alte 2 decese au fost cauzate suplimentar, comparativ cu anii precedenţi. Acest lucru a fost influenţat şi de măsurile anti-COVID, care au limitat accesul pacienţilor la servicii medicale.