Cresc cazurile de miopie în rândurile tinerilor.

Marea Britanie se confruntă cu o adevărată epidemie de miopie în rândul Generației Z, cu o creștere de 46% a cazurilor.
  • Miopia poate declanșa afecțiuni greve cum ar fi glaucomul și dezlipirea retinei
  • Dr. Jorgensen: Cazurile grave de miopie pot duce chiar la orbire
  • Marea Britanie se confruntă cu o adevărată epidemie de miopie
  • Generația Z stă mult în fața ecranelor, în defavoarea luminii naturale
  • Lumina naturală eliberează dopamină, un inhibitor al miopiei

Vezi ce faci, dacă vrei să mai vezi. Marea Britanie se confruntă cu o adevărată epidemie de miopie în rândul Generației Z, cu o creștere de 46% a cazurilor.


Asta din cauza timpului foarte mare petrecut în fața ecranelor, în defavoarea luminii naturale. Mai multe îți spune Ștefan Oprea, doctor oftalmolog: „La stilul de viață și la cum evoluează lucrurile la nivel mondial și viața noastră la ora actuală, fiind într-un fel sau altul la apropiere, fie că e ecranul telefonului sau al calculatorului, cărți documente și așa mai departe, acest procent în creștere era previzibil. Și este previzibilă și o continuare a creșterii acestui procent dacă populația nu va fi extrem de bine informată și să și țină cont de informațiile pe care le va primi”.

Vlad Bredetean, medic oftalmolog: „Nu aș da la o parte faptul că este una dintre puținele boli oftalmologice cu o mare influență genetică”

Copiii care stau în casă nu primesc suficientă dopamină, un factor care în mod obișnuit inhibă miopia. Cazurile grave de miopie pot duce chiar la orbire. Vlad Bredetean, medic oftalmolog, îți explică și cum vede situația în rândul generației Z.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?


„Deprivarea de soare, deprivarea de privire la distanță prin faptul că modul de viață s-a schimbat și stăm din ce în ce mai mult cu ochii în lucruri aflate aproape este un factor favorizant cunoscut al miopiei. Dar nu aș da la o parte faptul că este una dintre puținele boli oftalmologice cu o mare influență genetică. Dacă ne uităm la statistica îngrijorătoare din Marea Britanie ar trebui să ne gândim și la afluxul de imigranți din țări cu incidență deja mare, cu un fond genetic predispus către miopie”, explică Bredetean.