• Celebrul nutriționist rus Mihail Ginzburg dezvăluie ce nu trebuie să mâncăm dimineața.
  • El a stabilit care sunt alimentele care dăunează organismului nostru în acest moment al zilei, chiar dacă ele însele sunt benefice.
  • Ginsburg recomandă să nu se mănânce terci de griș și orez dimineața, la micul dejun.

Celebrul nutriționist rus Mihail Ginzburg dezvăluie ce nu trebuie să mâncăm dimineața. El a stabilit care sunt alimentele care dăunează organismului nostru în acest moment al zilei, chiar dacă ele însele sunt benefice.

Ginsburg recomandă să nu se mănânce terci de griș și orez dimineața, la micul dejun. Terciul este un mic dejun de bază în multe țări. Cu toate acestea, nutriționistul atrage atenția că nu toate cerealele pot fi considerate alimente sănătoase, mai ales dimineața, când multe procese fiziologice importante din organism depind de micul dejun consumat.

Terciul este unul dintre cele mai populare tipuri de mic dejun pentru copii și adulți. Cu toate acestea, nu toate sunt bune pentru sănătate”, a declarat un nutriționist într-un interviu pentru News.ru.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Medicul a subliniat cele mai dăunătoare cereale de dimineață – acestea sunt semolina (grișul) și orezul. Aceste feluri de mâncare în varianta finală includ adăugarea de lapte sau smântână, zahăr, unt – astfel pot fi prea bogate în calorii. În același timp, acestea conțin o mulțime de carbohidrați rafinați, nu conțin aproape nici o fibră, prin urmare, organismul le va asimila foarte repede, iar procesul de asimilare va crea un exces de energie, care va fi depozitat în grăsime.

Aceste cereale contribuie la o creștere bruscă a glicemiei – grișul și orezul sunt atât de mult procesate încât nu mai au aproape nici un nutrient în ele, iar consumul lor duce foarte repede la eliberarea de glucoză în sânge.

Consumul regulat de terci de griș și orez face o persoană predispusă la obezitate și hiperglicemie, care sunt legate de riscul de a dezvolta alte complicații periculoase, a subliniat Ginsburg.

Grișul și terciul de orez pot provoca dezvoltarea bolilor moderne, crescând riscurile de obezitate, ateroscleroză, diabet de tip 2 și hipertensiune”, a avertizat expertul.

Specialistul recomandă consumul de cereale obținute din cereale integrale grosiere”, cum ar fi ovăzul, orzul, orzul perlat sau orezul brun.