- Numărul persoanelor care suferă de obezitate a ajuns la un miliard.
- Rata obezității s-a dublat la femei și chiar s-a triplat la bărbați.
- Psiholog: „Persoanele care suferă de obezitate pot fi supuse la stigmatizare și discriminare”.
Numărul persoanelor supraponderale din întreaga lume depășește un miliard, arată un studiu apărut în publicația The Lancet. Cifrele indică și că rata obezității s-a dublat la femei și chiar s-a triplat la bărbați. Totuși, nimic nu e mai rău decât în cazul copiilor, unde rata a crescut de patru ori.
Advertisment
Care sunt factorii care influențează dorința de a mânca excesiv în rândul copiilor?
„Nevoia excesivă este cunoscută sub numele de hiperfagie compulsivă. Poate fi influențată de mulți factori, inclusiv biologici. Există anumite substanțe din creier, cum ar fi serotonina și dopamina care sunt și ele niște factori. În ceea ce privește nivelul psihologic, putem să amintim despre depresie și anxietate. Pot apărea și tulburări de alimentație cum ar fi bulimia.
Influențele culturale pot juca un rol important în modul în care vedem mâncarea, dar în același timp să nu uităm de strategia de marketing, pentru că și mâncarea fast food are cele mai captivante reclame”, a declarat Ana Maria Ambrosă, psiholog, pentru Aleph News.
Recomandări
Care sunt efectele negative ale obezității din punct de vedere al relațiilor interpersonale?
„Persoanele care suferă de obezitate pot fi supuse la stigmatizare și discriminare, ceea de duce la izolare socială, scăderea încrederii în sine. Pot avea probleme în viața romantică, pentru că e importantă și atracția fizică”, a adăugat aceasta.
Citește și
- Cum îți cheltuie banii Ciolacu
- SUA trimit primul „airdrop” cu alimente în Gaza
- 15 septembrie va fi data primului tur al alegerilor prezidențiale
Partenerii noștri