• O intervenție chirurgicală laparoscopică , cu un nivel de dificultate mare a fost efectuată în premieră de către un robot fără ajutorul uman.
  • Intervenția a fost făcută pe un porc fiind un experiment realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins.
  • Experimentul a fost cu succes,iar aceștia susțin că descoperirile lor arată că pot realiza una dintre cele mai grele și complicate operații chirurgicale,adică reconectarea a două capete ale unui intestin.

O intervenție chirurgicală laparoscopică , cu un nivel de dificultate mare a fost efectuată în premieră de către un robot fără ajutorul uman.

Intervenția robotului a fost făcută pe un porc fiind un experiment realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins.

Experimentul a fost cu succes,iar aceștia susțin că descoperirile lor arată că pot realiza una dintre cele mai grele și complicate operații chirurgicale,adică reconectarea a două capete ale unui intestin.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Prin acest experiment a fost dovedit faptul că această intervenție poate fi realizată de către un robot cu mult mai bine decât oamenii.

Cercetătorii au efectuat procedura la patru animale.

Robotul a excelat la anastomoza intestinală, o procedură care necesită un nivel ridicat de mișcare repetitivă și precizie.

Conectarea a două capete ale unui intestin este cel mai dificil pas în chirurgia gastrointestinală,nepermițându-i unui chirurg să greșească. Cel mai mic tremur al mâinilor poate duce la complicații catastrofale ale unui pacient.

Hamed Saeidi,cercetător în inginerie mecanică la Johns Hopkins afirmă despre robotul STAR că „ceea ce face ca STAR să fie special este că este primul sistem robotic care planifică, adaptează și execută un plan chirurgical în țesutul moale cu intervenție umană minimă”.