• Un studiu a arătat faptul că măștile de protecție ajută la tratarea COVID-19
  • Măștile de protecție cresc substanțial umiditatea din aerul pe care îl respiră cel care o poartă
  • Hidratarea căilor respiratorii este cunoscută în beneficiul sistemului imunitar

Măștile ajută la protejarea persoanelor care le poartă împotriva primirii sau răspândirii SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, dar acum cercetătorii de la Institutele Naționale de Sănătate au adăugat dovezi pentru un alt potențial beneficiu pentru purtători: masca poate ajuta la combaterea bolilor respiratorii, cum ar fi COVID-19, potrivit National Institutes of Health.

Cum ajută masca de protecție în tratarea COVID-19

Studiul, condus de cercetătorii Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale (NIDDK) al NIH, a constatat că măștile de față cresc substanțial umiditatea din aerul pe care îl respiră cel care o poartă.

Acest nivel mai ridicat de umiditate în aerul inhalat, ar putea explica de ce purtarea măștilor a fost legată de severitatea mai scăzută a bolii la persoanele infectate cu SARS-CoV-2, deoarece hidratarea căilor respiratorii este cunoscută în beneficiul sistemului imunitar.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Am constatat că măștile de protecție cresc puternic umiditatea în aerul inhalat. Hidratarea rezultată a căilor respiratorii ar putea fi responsabilă pentru constatarea documentată care leagă severitatea mai mică a bolii COVID-19 de purtarea unei măști”, a spus autorul principal al studiului, Adriaan Bax, dr., Investigator distins NIH.

Nivelurile ridicate de umiditate s-au dovedit a atenua severitatea gripei și poate fi aplicabilă severității COVID-19 printr-un mecanism similar.”, a mai adăugat cercetătorul.