• Testul Galleri poate depista peste 50 de tipuri de cancer cu ajutorul ADN-ului.
  • Peste 130.000 de teste au fost vândute până acum în SUA doar pe bază de rețetă.
  • 600.000 de persoane își pierd viața anul din cauza unui tip de cancer.
  • Testul nu este recomandat femeilor însărcinate și celor cu vârsta sub 21 de ani.

Un test de sânge de aproximativ 1.000 de dolari ar putea juca un rol important în prevenția și depistarea a zeci de tipuri de cancer. Testul este aprobat și utilizat deja în Statele Unite de 2 ani.

Acest test este folosit deja de aproximativ 2 ani. Au fost vândute până acum peste 130.000 de astfel de teste doar cu rețetă. El poate să identifice peste 50 de tipuri de cancer. Sunt medici care îl folosesc și îl recomandă, dar și clinici care l-au inclus în pachetele medicale curente. Prețul este mare dacă ne gândim că e un simplu test de sânge, dar unul mic dacă ne raportăm la efectele pe care le produce o diagnosticare precoce a multor tipuri de cancer. Compania spune foarte clar că un test pozitiv nu este un diagnostic și că e nevoie în continuare de investigații medicale. În acești doi an, au apărut numeroase cazuri în care acest test a reușit să salveze vieți la propriu. Compania mai spune că indiferent de rezultat, potențialul acestui test este mai important decât preocupările stârnite în jurul lui.

Sunt mulți specialiști care îndeamnă la prudență pentru că deocamdată nu există nicio cercetare care să arate că testul actual va preveni decesele cauzate de cancer și că va avertiza cu privire la riscul de a obține rezultate fals pozitive sau negative. Într-un studiu separat, mai mult de jumătate dintre persoanele care au obținut un rezultat pozitiv nu au avut cancer.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Obținerea unui fals pozitiv poate provoca îngrijorare și poate duce la proceduri de urmărire inutile și costisitoare. Pe de altă parte, și cele fals pozitive ar putea determina pacienții să sară peste examinările recomandate.

Citește și: