• Italienii au administrat primul vaccin contra cancerului de piele.
  • Vaccinul contra cancerului de piele întărește imunitatea.
  • Rafila crede că procesul cu Pfizer scade încrederea în vaccinuri.

A apărut vaccinul care luptă cu cancerul de piele și avem deja și primul om vaccinat. Italienii au administrat la Napoli prima doză din vaccinul contra cancerului de piele provocat de alunițe. Medicii spun că vaccinul nu va preveni boala, ci va întări sistemul imunitar și va ajuta corpul să lupte mai bine cu celulele canceroase. Un succes medical care în România ar fi pus sub semnul întrebării, iar Rafila ne spune de ce. Ministrul Sănătății crede că procesul cu Pfizer îi face pe români să se vaccineze mai puțin, din lipsa de încredere și spune că e nefiresc ca o companie farmaceutică să arunce în aer credibilitatea vaccinării. Pfizer îi cere României 550 de milioane de euro pentru vaccinurile comandate în pandemie. Rafila spune că am fi putut plăti 700 de milioane daca nu mai vindeam din dozele nefolosite.

Dar să lăsăm problemele, Rafila are și motive de laudă

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

 L-a luat pe șeful lui, Marcel Ciolau, și s-au dus în weekend să vadă cum arată cele peste 600 milioane de euro investiți anul trecut în spitalul județean din Bihor. Șefii statului au primit și halate de protecție de la spital, halate pe care le-au puratat mai mult de formă. Rafila a ținut să se laude cu laboratorul de neuro – radiologie la care statul a contribuit foarte mult, chiar dacă doar 33 de milioane de lei au venit de la minister și restul din PNRR. 

Vaccin anti-cancer de piele 

La Napoli a fost administrat, pentru prima dată, vaccinul împotriva melanomului, o formă foarte agresivă de cancer. Procedura a făcut parte din faza a III-a a experimentului, ultimul pas înainte ca acesta să poată fi autorizat de către autoritățile de reglementare. Scopul vaccinului nu este de a preveni boala, ci de a ajuta sistemul imunitar să atace mai eficient tumora, spun medicii.

Citește și