• Valentin Stan spune că ce s-a întâmplat la Piatra Neamț nu este Colectiv.
  • Valentin Stan: „Spitalul de la Piatra Neamț a avut 8 manageri în ultimul an”.
  • Valentin Stan: „Instituțiile statului sunt curățate de sus până jos”.

Valentin Stan spune că instituțiile statului sunt curățate, „de sus până jos”, de oameni competenți. Stan mai spune că spitalul de la Piatra Neamț a avut 8 manageri în ultimul an.

Valentin Stan: „Spitalul de la Piatra Neamț a avut 8 manageri în ultimul an”

Valentin Stan: „De fapt, despre ce este vorba. Unde ar fi marea explicație a ceea ce se întamplă în spitale, în sistem de tip sănătate sau educația în România.

Raspunsul este într-un singur loc: pe vremea lui Ceaușescu găseai niște idioți sus în Comitetul Executiv. Tinerii nu știu cum era pe vremea aia. La vârf, în structurile politice, de la un anume nivel în jos, în organizare erau puși oameni foarte competenți.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dacă te duceai în întreprindere și vorbeai cu inginerul șef, el era creierul. Sigur că aveai și fel de fel de politruci pe lângă ei, dar te duceai în directorul acela și aflai cum se învârte lumea.

Pe cei mai buni îi luau în Partid. Nu puneau femeia de serviciu în Partid, așa cum ăștia curăță, de sus până jos, instituțiile Statului.

În momentul când faci așa ceva din țară, nu te miră că explodează spitalele. Că mor copiii prin fel de fel de cabane subterane, pe acolo pe unde se duc și ei. Nu te miră că oamenii ajung să își ia lumea în cap.

Câți manageri a avut spitalul ăsta într-un an de zile? 8 manageri în ultimul an”.

Valentin Stan, despre Colectiv: „Niște memernici mai puțin vizibili și-au făcut numărul trimițându-i în eternitate. Numele lor se vor șterge în mintea noastră”

Valentin Stan spune că tragedia de la Piatra Neamț nu a fost Colectiv. Stan mai spune că pentru toate lucrurile care se întâmplă în lume trebuie să existe asumare și un responsabil.

Valentin Stan: „Trebuie să poarte un nume. Și inițial trebuia să poarte numele de „Ciuma Roșie”, dar s-a chemat PNL. Să spunem de la început: ce s-a întamplat acum nu a fost Colectiv.

Colectivul era o sală insalubră, unde niște tineri au fost inșelați. Niște memernici mai puțin vizibili și-au făcut numărul trimițându-i în eternitate. Numele lor se vor șterge în mintea noastră”.

Valentin Stan: „Pentru tot ce se întâmplă în lume există o asumare. Și în Franța, când s-au infectat niște tineri cu HIV, a trebuit să plece prim-ministrul. Iată nesimțirea cronică a unui om după tragedia din Piatra Neamț.

Ce a făcut… nici măcar atât nu a știut să răspundă la acestă întrebare. După o asemenea tragedie, la asemenea întrebare, tu răspunzi „Facem tot ce putem”.