• Lauretta a descoperit o piatră triunghiulară interesantă, despre care a spus că, conține ceva ce nu mai văzuse până acum într-un meteorit.
  • Analiza de laborator caută alte molecule și compuși importanți pentru viața pe Pământ, cum ar fi aminoacizi, lipide, zaharuri și bazele codului genetic, a spus Lauretta
  • NASA a ales să trimită o sondă lui Bennu, în parte, deoarece este potențial cel mai periculos asteroid din sistemul solar.

Cum s-au transformat o grămadă de molecule în acest lucru pe care îl numim viață, este, fără îndoială, cea mai mare întrebare din știință. Este, de asemenea, un motiv important pentru care NASA a trimis o navă spațială robotică, OSIRIS-REx, într-o călătorie de mai mulți ani în jurul Soarelui pentru a colecta material de la un asteroid antic numit Bennu și apoi să-l aducă înapoi pe Pământ.

Luni, comunitatea științifică a primit prima descriere a acestor materiale prețioase, exotice, descoperită de Dante Lauretta, la întâlnirea din toamnă a Uniunii Geofizice Americane din San Francisco, scrie Washington Post.

Lauretta, un om de știință de la Universitatea din Arizona, a prezentat o listă lungă de molecule interesante, inclusiv organice pe bază de carbon, în pietricelele preluate de la Bennu. Ele vor aduce lumină asupra blocurilor moleculare ale sistemului solar și „poate – încă faza incipientă – poate perspective noi asupra originii vieții”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Această analiză abia a început. Echipa nu a lansat încă o lucrare științifică oficială. În prelegerea sa, Lauretta a menționat o piatră triunghiulară interesantă, de culoare deschisă, despre care a spus că, conține ceva ce nu mai văzuse până acum într-un meteorit.

„Este un mister. Ce este acest material?”

Într-un interviu după prelegere, Lauretta a spus că aproape 5% din eșantion este carbon. „Aceasta este o probă foarte bogată în carbon – cea mai bogată pe care o avem în tot materialul nostru extraterestru. (…) Încă descoperim chimia organică complexă, dar pare promițător să înțelegem cu adevărat: au livrat acești asteroizi bogați în carbon molecule fundamentale care ar fi putut continua să contribuie la originea vieții?”

NASA a ales să trimită o sondă lui Bennu, în parte, deoarece este potențial cel mai periculos asteroid din sistemul solar. Orbita sa în jurul Soarelui este similară cu cea a Pământului. La fiecare șase ani, roca, care are aproximativ trei zecimi de milă în diametru (nu suficient de mare pentru a produce un impact la nivel de extincție) traversează calea orbitală a planetei noastre.

Citește și