• Adânc sub solul din Hawaii, o rețea de tuneluri și peșteri subterane găzduiește numeroase colonii de microbi.
  • Procesele vulcanice care au creat insulele tropicale au format, de asemenea, camere de tuneluri reci și întunecate în adâncul Pământului.
  • În loc de oxigen, spațiile sunt pline de gaze toxice și minerale care le-ar face destul de inospitaliere pentru majoritatea organismelor vii.

Adânc sub solul din Hawaii, o rețea de tuneluri și peșteri subterane găzduiește numeroase colonii de microbi.

Procesele vulcanice care au creat insulele tropicale au format, de asemenea, camere de tuneluri reci și întunecate în adâncul Pământului.

În loc de oxigen, spațiile sunt pline de gaze toxice și minerale care le-ar face destul de inospitaliere pentru majoritatea organismelor vii.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Cu toate acestea, nu este cazul microbilor. Oamenii de știință au descoperit colonii extinse de microbi complecși în interiorul acestor guri de aerisire vulcanice, scrie mirror.co.uk

Microbii sunt cele mai mici forme de viață de pe Pământ și, poate din acest motiv, se știu foarte puține lucruri despre ei.

De fapt, se estimează că mai puțin de unu la sută din speciile de microbi sunt cunoscute de către oameni, lăsând marea majoritate complet străină pentru noi, în ciuda faptului că reprezintă o parte semnificativă din biomasa Pământului.

Cu toate acestea, ceea ce face acest lucru deosebit de interesant, este modul în care peșterile de lavă din Hawaii au cea mai mare asemănare de pe Pământ cu condițiile întâlnite pe Marte.

Mulți oameni de știință sunt entuziasmați de ideea că, dacă microbii pot supraviețui în aceste tuburi de lavă vechi de 600-800 de ani, ce ne spune că nu există forme de viață similare pe alte planete cu condiții la fel de extreme.

Studiul, publicat în revista Frontiers in Microbiology, a constatat că peșterile de lavă mai vechi, care datează de peste 500 de ani, conțin de obicei o populație mai diversă de microbi.

În peșterile mai tinere, speciile de microbi sunt mai strâns legate între ele.

Cercetătorii cred că structurile sociale ale coloniilor de microbi continuă să se dezvolte și să evolueze în timp.

Microbiologul Rebecca Prescott, de la Universitatea din Hawaii la Mānoa, a declarat: „Acest lucru duce la întrebarea: mediile extreme ajută la crearea unor comunități microbiene mai interactive, cu microorganisme mai dependente unele de altele?

„Și dacă da, ce anume în mediile extreme ajută la crearea acestui lucru?”.

Deși există mulți factori necunoscuți, oamenii de știință speculează că concurența va fi o variabilă mai puternică în mediile mai dure, unde există o mai mare penurie de resurse.

„În lumea naturală, microbii nu cresc în izolare. În schimb, ei cresc, trăiesc și interacționează cu multe alte microorganisme într-o mare de semnale chimice de la acei alți microbi.

„Acest lucru le poate modifica apoi expresia genetică, afectând care sunt sarcinile lor în cadrul comunității.”