• Un bărbat din Franța a găsit un schelet de dinozaur în timp ce își plimba câinele pe plajă.
  • Scheletul de titanosaur este complet în proporție de aproape 70%.
  • Descoperirea a fost ținută secret pentru a conserva situl, dar i-a schimbat carieră bărbatului care l-a găsit.

Își plimba câinele pe plajă și a observat un schelet. Așa a găsit un bărbat o fosilă veche de 70 de milioane de ani. Împreună cu arheologii locali au ținut-o ascunsă timp de doi ani de teamă că situl ar putea fi distrus.

Damien Boschetto, în vârstă de 25 de ani, a făcut descoperirea în Montouliers, lângă Hérault, Franța, în urmă cu aproximativ doi ani, scrie Insider.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Boschetto a raportat descoperirea la Asociația Culturală, Arheologică și Paleontologică din orașul vecin Cruzy.

Grupul a stabilit că scheletul este un titanosaur fosilizat aproape complet, cu o lungime de 30 de metri.

Deși paleontologii dezgroapă în mod obișnuit oase de animale care au existat acum milioane de ani, este incredibil de rar să găsești un schelet de dinozaur fosilizat complet intact. Un studiu estimează că 1,7 miliarde de Tyrannosaurus rex au trăit între 66 și 68 de milioane de ani în urmă, dar oamenii de știință au recuperat doar rămășițele fosilizate a mai puțin de 100 dintre ei.

Fosila de titanosaur este completă în proporție de aproximativ 70%

Cercetătorii au stabilit că fosila de titanosaur descoperită de Boschetto este completă în proporție de aproximativ 70%.

Când cercetătorii vor termina de studiat oasele, titanosaurul lui Boschetto va fi expus la Muzeul Cruzy, care găzduiește și un alt femur de titanosaur descoperit în 2012.

Boschetto a declarat pentru The Washington Post că este pasionat de paleontologie. Directorul Muzeului Cruzy, Francis Fages, a declarat pentru The Post că voluntariatul lui Boschetto la muzeu în ultimii doi ani a fost valoros pentru departamentul de paleontologie al acestuia.

„Aceste descoperiri sunt interesante din punct de vedere științific, deoarece contribuie la înțelegerea speciilor și a ecosistemelor din Cretacicul târziu din Franța și Europa”, a declarat Fages.

Citește și