Studiu: 1 din 20 de tineri sunt dependenți de jocurile video

  • Cercetătorii de la Stanford au facut acest studiu pe 3.000 de studenți din cadrul aceleași Universități.
  • Lipsa de atenție sau concentrare dar și oboseala constantă sunt printre manisttări pe care le poți observa la persoanele care petrec prea mult timp online.
  • Jocurile video sunt și o bună modalitate de socializare, de a învăța o limbă străina sau de a crește creativitatea. Datorită sarcinilor multiple care care un jucător le are de îndeplinit, studenții își dezvoltă abilitățile de coordonare și atenția distributivă.

Jocurile pe internet produc dependență. Unul din 20 de studenți manifestă tulburări emoționale pentru că se joacă prea mult. Asta arată cel mai recent studiu al Universității Stanford.

Cercetătorii de la Stanford au facut acest studiu pe 3.000 de studenți din cadrul aceleași Universități. Ei avut interviuri de câte 75 de minute cu fiecare student care folosea un dispozitiv electronic cel puțin 15 ore pe săptămână și a manifestat cel puțin cinci modificări în comportament la cursuri.

O parte din ei au spus că se refugiază în mediul online pentru a evita anumite probleme sau îngjorări din viața de zi cu zi.

Rata tulburărilor de comportament a fost mai mare în cazul băieților

Din anul 2013 Asociația Americană de Psihiatrie a hotărât să includă tulburarea determinată de jocurile pe internet ca diagnostic oficial în manualul de diagnostic.

Lipsa de atenție sau concentrare dar și oboseala constantă sunt printre manisttări pe care le poți observa la persoanele care petrec prea mult timp online.

Nopțile pierdute ii fac pe cei dependenți să sară peste cursuri sau să nu mai ajungă la muncă și să reducă interacțiunea cu oamenii.

Expunerea îndelungată în mediul online îi face mai depresivi, mai introvertiți, iar în cazuri extreme poate duce și la tendințe suicidale.

Pe de altă parte, specialiștii spun că nu trebuie să generalizăm. Nu toți cei care petrec mai multe ore online trebuie considerați dependenți.

Jocurile video sunt și o bună modalitate de socializare, de a învăța o limbă străina sau de a crește creativitatea. Datorită sarcinilor multiple care care un jucător le are de îndeplinit, studenții își dezvoltă abilitățile de coordonare și atenția distributivă.

Nu în utimul rând, jocurile video pot fi o sursă bună de venit pe perioada studenției.