• Armata americană caută ajutor în ceea ce privește vizualizarea predictivă continuă și în timp real” a acțiunilor inamicului.
  • Proiectul este stimulat de temerile că analiștii umani nu vor putea ține pasul cu războiul complex.
  • Armata dorește ca proiectul să profite” de tehnologiile emergente de inteligență artificială și/sau de învățare automată.

Armata americană caută să folosească inteligența artificială care să poată prezice ce va face inamicul cu doar câteva minute înainte ca acesta să acționeze. Scopul este un sistem care să poată analiza rapid cantități masive de date – mult mai multe decât pot absorbi oamenii – pentru a prevedea acțiunile inamicului și pentru a actualiza continuu această previziune pe măsură ce adversarii își schimbă tacticile, informează Business Insider.

Proiectul, intitulat Real-Time Threat Forecasting” (Previziuni în timp real privind amenințările), solicită o vizualizare predictivă continuă, în timp real, a modului în care situația amenințărilor ar putea evolua în următoarele câteva minute sau ore”, conform unei cereri recente de informații care solicită contribuția industriei.

Sistemul va fi aproape sigur bazat pe inteligență artificială. Printre cerințe se numără capacitatea de a rula un software fezabil pe un laptop standard și de a profita de tehnologiile emergente de inteligență artificială și/sau de învățare automată”.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Proiectul este stimulat de temerile că analiștii umani de informații, care trebuie să evalueze activitatea unui inamic și să prevadă cursurile de acțiune ale acestuia, nu vor putea ține pasul cu complexitatea crescândă a războiului. Armata prevede un câmp de luptă hiperactiv”, în care zumzăie „roboți și sisteme autonome, muniții inteligente care zăbovesc, mii de entități semiautonome, apărări punctuale cu rază scurtă de acțiune, înșelăciuni multi-informații cu ajutorul AI/ML, echipe soldat-mașină mici și distribuite și rețele de informații auto-organizate”, potrivit RFI.

De exemplu, succesul sistemelor ucrainene de contra-dronă a determinat Rusia să evite aceste apărări prin trimiterea unor concentrații mari de drone kamikaze” asupra unor ținte din zonele din spate ale Ucrainei slab apărate. Ucraina a răspuns cu echipe mobile antidronă pentru a urmări și intercepta dronele.

Acest lucru înseamnă că SUA nu mai pot conta pe faptul că inamicul se va ține de același manual de joc. Serviciile de informații militare nu pot presupune un inamic al cărui comportament poate fi modelat prin intermediul unui șablon doctrinar”.

În același timp, ofițerii de informații sunt inundați de informații din întreaga lume și colectate din toate domeniile, folosind senzori aerieni, terestre, marini și spațiali, precum și surse umane. Se colectează deja mult mai multe imagini cu drone decât au timp și rezistență analiștii să treacă prin ele și să le analizeze fără ajutorul AI.

Citește și