• Căștile monitorizează activitatea cerebrală și procesează datele în moduri diferite.
  • Semnăturile semnalului cerebral sunt utilizate pentru a genera o vizualizare 3D dinamică.
  • Tehnologia oferă o experiență interactivă în timp real cu arta.

Vezi ce face creierul tău când te uiți la artă. Căștile care arată impactul artei asupra undelor cerebrale umane vor fi vizitate la muzeele și galeriile din Marea Britanie. Acestea sunt conectate la un monitor de electroencefalogramă (EEG) și permit vizualizarea undelor cerebrale ale oamenilor în 3D și în timp real pe ecran, relatează BBC News.

Tehnologia a fost deja folosită la Galeria Courtauld din Londra, unde oamenii au putut să vadă piesele de impact ale lui Vincent van Gogh pe creier.

„Patru senzori care se află pe fruntea ta captează activitatea electromagnetică a creierului tău. Va prelua aceste date brute direct din căști, iar configurația noastră le va procesa în mai multe moduri diferite care indică. Este ceea ce face creierul tău când te uiți la artă”, a declarat Will Macneil, director de creativitate, The Mill.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

„Atunci când creierul recunoaște ceva în intrarea vizuală, de exemplu, o față sau un obiect, cum ar fi o unealtă sau orice altceva de acest gen, există anumite semnături în semnal pe care le putem capta, iar ceea ce au făcut art fund și mill este să folosească aceste semnale sau să recunoască aceste semnale într-un mod dinamic atunci când persoana poartă căștile pentru a le afișa în acea vizualizare în formă 3D în mod dinamic în timp ce persoana se implică în artă”, a explicat Dr. Ahmad Beyh, cercetător în neuroștiințe.

Citește și